Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beč

Austrijska ministrica: EU nije kompletna bez svih šest država Zapadnog Balkana

Ministrica Edtstadler i ministrica Plakolm
BKA Andy Wenzel
11.11.2022.
u 23:34

U Beču potpisana 'Bečka deklaracija mladih Zapadnog Balka'.

U Beču je danas, kao završna svečanost Europske godine mladih, održan sastanak na vrhu mladih iz šest zemalja Zapadnog Balkana. Domaćin je bila Austrija. Austrijska ministrica za Europsku uniju i ustav Karoline Edtstadler je na konferenciji za medije u sjedištu austrijske Vlade, u nazočnosti ministrice za mlade Claudie Plakolm izvijestila javnost da je summit završio potpisom “Bečke deklaracije mladih Zapadnog Balkana” u kojoj je uglavljena spremnost svih strana na zajednički rad na kreiranju budućnosti Europe.

“Naša je zadaća jasna: Moramo uključiti Zapadni Balkan, ako govorimo o budućnosti Europe”, rekla je Edtstadler. Istaknula je kako “mladim ljudima na Zapadnom Balkanu treba dati perspektivu” i “vratiti im povjerenje u EU”.

“EU nije kompletna bez svih šest država Zapadnog Balkana. Moramo podržati Zapadni Balkan, dati mu vjerodostojnu perspektivu i vratiti izgubljeno povjerenje koje smo kao EU proigrali”, napomenula je austrijska ministrica za EU.

“I to brže nego do sada. Vezano uz prijetnje izvana, to se ne smije događati malim koracima. Jer od kraja veljače više ništa nije kao prije, poručila je Edtstadler. 

“Mi i Zapadni Balkan, to je jedna momčad, ali nedostaje još igračka licenca. Na tome moramo zajedno raditi”, istaknula je austrijska državna tajnica za mlade Plakolm. Dodala je kako “svjesno treba raditi na stvaranju novih mogućnosti za Zapadni Balkan”.

Ponovila je ono što je rekla i ministrica Edtstadler: Primiti šest država Zapadnog Balkana u članstvo EU, a ne držati ih i dalje u čekaonici.

Video - Potpredsjednik Komisije Margaritis Schinas: Neprijatelji podcijenjuju dodatnu vrijednost Europske unije

Ključne riječi

Komentara 7

ZS
ZNA SE
00:21 12.11.2022.

ne slažem se

DE
Delmat
00:08 12.11.2022.

I eto ti gužve po firmama. Nema pojma da su bosni selo protiv sela ratovali... Itd

XA
xaron
03:09 12.11.2022.

Eto zapadni Balkan spašave EU. Kad ih sad krene nizbrdo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije