Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BREXIT

Australija želi da Britanija ostane u Europskoj uniji

Australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop
Foto: Reuters/PIXSELL
02.04.2016.
u 09:06

Australska šefica diplomacije taj je stav prenijela i britanskom premijeru Davidu Cameronu

Bivša britanska kolonija Australija želi da Britanija ostane u Europskoj uniji, kazala je australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop nekoliko tjedana uoči britanskog referenduma o ostanku u Uniji.

Bishop je novinarima u Washington izjavila da je jako Ujedinjeno kraljevstvo kao dio EU u australskom interesu, prenosi Australian Associated Press.

Australska šefica diplomacije taj je stav prenijela i britanskom premijeru Davidu Cameronu s kojim je razgovarala na marginama summita o nuklearnoj sigurnosti.

Britanija ima referendum o članstvu u EU 23. lipnja.

Ulazak Velike Britanije u zajedničko europsko tržište 1973. u Australiji je smatran izdajom jer je prekinuo desetljeća tradicijske suradnje i tarifnih sporazuma između dvaju zemalja. No, sada u Britaniju odlazi tek 2,5 posto australskog izvoza, dok na Kinu otpada čak 31 posto.

Pristaše britanskog izlaska iz Europske unije tvrde da bi "obiteljske veze" s članovima Commonwealtha poput Australije mogle djelomično nadoknaditi gubitak 444 milijuna europskih kupaca.

>> Britanska središnja banka upozorila na rizike referenduma

>> Izlazak iz EU-a učinio bi Veliku Britaniju sigurnijom

Komentara 6

Avatar superhik74
superhik74
01:44 04.04.2016.

U kojem dijelu Europe (ha, ha, ha...) se nalazi Australija ? Niste nam rekli sto "zeli" Rothschild ?

DU
Deleted user
11:27 04.04.2016.

EU je toksična zona što se tiče sigurnosti i razmnoženih krim kartela ,lakše je braniti se samostalno na otoku. Također, USA ako dopusti daljnji pretjerani uvoz iz Meksika, kroz određeno vrijeme kada se stvori kritična masa veza karteli će ovladati američkim društvom.

MA
marsovac
14:35 02.04.2016.

ja sam za to da odu i to sto prije to bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije