Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordi

Australija: Treće zaredom najtoplije 12-mjesečno razdoblje

Australija Melbourne
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.11.2013.
u 22:00

Srednja najviša dnevna temperatura je bila za 2.10 °C veća od mjesečnog prosjeka, te je po tom kriteriju listopad bio treći najtopliji.

U Australiji je ovogodišnji listopad bio iznadprosječno topao. Srednja mjesečna temperatura je bila za 1.43 °C veća od dugogodišnjeg prosjeka za listopad (1961.-1990.), te je listopad 2013. sedmi najtopliji listopad u protekle 104 godine, koliko se bilježe temperaturni podaci, javlja Crometeo.

Srednja najviša dnevna temperatura je bila za 2.10 °C veća od mjesečnog prosjeka, te je po tom kriteriju listopad bio treći najtopliji. Listopad 2103. je petnaesti uzastopni iznadprosječno topli mjesec u Australiji. Taj niz je započeo s kolovozom 2012. godine. Od tada su na području Australije oboreni mnogi temperaturni rekordi. Samo u zadnjih 12 mjeseci je zabilježeno rekordno toplo ljeto (prosinac 2012. – veljača 2013.), najtopliji mjesec (siječanj 2013) te mjesec s najvećim temperaturnim odstupanjem od prosjeka (+2.75 °C  u rujnu 2013.)

Zadnjih 12 mjeseci u Australiji je bilo rekordno toplo. Srednja temperatura je u tih 12 mjeseci bila za 1.30 °C iznad prosjeka. Listopad je već treći mjesec zaredom  koji je zadnji u nizu najtoplijeg 12-mjesečnog razdoblja u znanoj povijesti Australije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije