Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIJAL

Pogledajte video o ATJ Lučko koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Foto: Screenshot
29.09.2020.
u 21:45

- Naš poziv nema radnog vremena i zato grad može mirno spavati, jer mi bdijemo nad njim - poručuje jedan od pripadnika u videu - jedna je od poruka u videu

Povodom Dana policije koji se danas obilježava, Antiteroristička jedinica Lučko, koja je početkom mjeseca proslavila i 30 godina od osnutka, objavila je specijal o članovima Antiterorističke jedinice Lučko čiji je autor nagrađivani redatelj Igor Neljak.

U emotivnom videu, pripadnici ATJ Lučko iz svih krajeva Hrvatske govore zašto su se odlučili pristupiti baš ovoj jedinici.

- Još donedavno sam vodio sasvim uobičajen život. Život u kojem je gledati vijesti značilo slušati o terorizmu, otmicama i teškim kriminalnim radnjama. Odlučio sam se na promjenu. Danas sam dio elite u kojoj je najvažniji onaj prvi do tebe i čija je misija stvoriti i održati osjećaj sigurnosti za svakog građanina. Naš poziv nema radnog vremena i zato grad može mirno spavati, jer mi bdijemo nad njim - poručuje jedan od pripadnika u videu.

- Odgovornost, naporni treninzi, mnogo odricanja. To je mala cijena koju moram platiti kako bih jednog dana mogao reći da sam pripadnik najelitnije jedinice u Hrvatskoj - dodaje drugi pripadnik ATJ Lučko.

ATJ Lučko se zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu, a kako navode snimka je nastala uz podršku Kate Zadro, majke poginulog pripadnika ATJ Lučko Roberta Zadre, Ecija Kocijančića, Adrijana Ukušića, umirovljenog pripadnika ATJ Lučko Bože Krajine, obitelji Ćorić, Andrije Jarka. Zahvalili su se i PU Vukovarsko-srijemskoj, PU Istarskoj, PU Dubrovačko-neretvanskoj, PU Zagrebačkoj te Zapovjedništvu specijalne policije i svim pripadnicima ATJ Lučko, kao i gradovima Vukovaru, Iloku, Puli, Dubrovniku i Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 10

SJ
Sve je uzalud
04:45 30.09.2020.

....ovo su jedinice koje čuvaju politilčke elite od ugroze......nisu opremljeni za čuvanje sitnozubaca...

KN
Knez
00:14 30.09.2020.

Dobro je imati tako uvježbanu postrojbu koja gotovo da nema drugog posla nego svakodnevno vježbati, voziti se naokolo što opasnim vozilima što helikopterima, a ponekad i snime koji video kako bi vidjeli kako su spremni i možemo se osjećati sigurno. Dobro da ih nema puno pa državni proračun ne strada značajno. Koliko nas vlastita elita pljačka mogli bi njih malo obraditi pošto trenutno nema nekih drugih terorističkih ugroza.

LE
Leo1212
22:29 29.09.2020.

Forumaš je sin od bivšeg komadanta jugoslavenske narodne armije.... Forumaš gle ovo:🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷 Nek vas bode u oči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije