Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav ishod parlamentarnih izbora iščitavaju poznavaoci zvijezda

Astrolozi proriču: SDP gubi zbog Milanovića

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek
02.11.2007.
u 18:56

Kakvu su sudbinu akterima izborne utrke 25. studenoga namijenile zvijezde? Jedna od najpoznatijih, astrologinja Anđelka Subašić prognozira tijesne rezultate.

– Puno je djelomičnih i nepreciznih podataka o kandidatima. No, izvjesno je da će dan izbora biti obilježen punim mjesecom i pojačanim Velikim križem. To je konstelacija u kojoj se četiri planeta nađu ukrižena u aspektu od po 90 i 180 stupnjeva, i to u promjenljivim znakovima Blizanaca, Strijelca, Djevice i Riba.

Takva konfiguracija upućuje na to da uspjeha neće biti bez usuglašavanja. Vođe stranaka morat će puno razgovarati i dogovarati se da bi napravili koaliciju i sastavili vladu. Tko za to ima osjećaja i smisla, imat će i više uspjeha. U ovom će slučaju nepopustljivi najvjerojatnije okrenuti i političke partnere protiv sebe – iščitava iz zvijezda A. Subašić.

Planet Saturn na zenitu spomenute konfiguracije upozorava na izjednačeni rezultat. Ponovno se vidi, objašnjava naša sugovornica, potreba za svojevrsnim arbitriranjem, a presudna uloga mogla bi pripasti najstarijoj stranci, HSS-u i glasovima dijaspore. Mogući ishod je prevaga HDZ-a zahvaljujući upravo glasovima iz inozemstva i HSS-u, koji bi se na kraju mogao otvoreno prikloniti vladajućima. Takav je scenarij vjerojatan, kaže A. Subašić, i zbog osobnih horoskopa glavnih aktera.

– Ivo Sanader prilagodljiv je, a vidljiva je i podrška dijaspore, religioznih te inozemnih institucija. U njegovu se horoskopu ne vide velike promjene, što može značiti da ostaje premijer. Zoran Milanović je Škorpion, stabilan i teško se mijenja, nije spreman kršiti svoja načela. Sada mu je to više slabost nego prednost. Ima naklonost birača i pobijedit će u svojoj izbornoj jedinici.

No, to ga može ponijeti i utjecati na njegovu prosudbu. Mogao bi biti pretvrd u pregovorima s HDZ-om, a to bi opet moglo razočarati jednog koalicijskog partnera i navesti ga na prelazak u HDZ-ov tabor – viđenje je naše astrologinje.

Prema njoj Ljubo Jurčić nema izgleda da nakon ovih izbora postane premijer. Istodobno, Radimir Čačić pobjeđuje u svojoj izbornoj jedinici, ali najviše dokle može stići jest funkcija u nekom ministarstvu. No, i to zvijezde drže pod upitnikom. Razočaranje je vidljivo i u horoskopu Vesne Pusić, međutim, ne osobnim rezultatom, nego koalicijskim rješenjima. Kako će proći ostali?

– Pa, DC neće proći izborni prag. Đurđa Adlešić će, pak, biti zadovoljna rezultatima, HSLS će dobiti jedno ministarsko mjesto. Anto Đapić pronalazi lukavo i lako svoj put te ostaje na sceni iako ne kao presudan faktor – kaže A. Subašić.

Vlada će biti formirana 3. siječnja, na dan kad je u zvijezdama vidljivo pobjedničko uzbuđenje HDZ-a i razočaranje SDP-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije