Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEĆE SE TO DOGODITI'

Arsen Bauk protiv obaveznog vojnog roka: Možda establishment misli da će to mobilizirati birače

Zagreb: Arsen Bauk dao je izjavu medijima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
27.05.2021.
u 12:04

Nismo vidjeli sigurnosnu niti financijsku potrebu za time, no vidjet ćemo kada će doći taj prijedlog u Sabor, kaže

Povodom otvaranja teme uvođenja obveznog vojnog roka, SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk kazao je kako nema potrebe za time i da bi to mogao biti jedan od načina ''mobiliziranja birača''.

- Većina članica NATO-a nema obavezni vojni rok. I dalje podržavamo koncept dobrovoljnog vojnog roka, no treba napraviti poboljšanja u dobrovoljnom vojnom roku, postoji neki razlog zašto je sve manje dobrovoljaca, kazao je Bauk. 

- Nismo vidjeli sigurnosnu niti financijsku potrebu za time, no vidjet ćemo kada će doći taj prijedlog u Sabor. Jučer ste me pitali za mjere - moguće da određen dio političkog etsblishmenta i možda dio politike misli da bi to moglo mobilizirati birače. Ne vidimo da je Hrvatska izložena ikakvim povećanim sigurnosnim rizicima da bismo to trebali uvesti, nadodao je.

Također ne smatra niti da će to pomoći u dobivanju glasova.

- To mi se ne čini prioritetom, ali ako neka stranka izađe na izbore i dobije povjerenje birača na temelju toga, dobro. ali mislim da se to neće dogoditi, govori Bauk. 

- Ponovit ću, imamo zemlje saveznice jer smo u NATO-u. Moramo se ponašati u skladu s propisima i pomagati drugim zemljama, ali ove priče o povratku na prije, ne trebamo se obazirati na to, nadodao je. 

 

VIDEO Škoro: Koju sam ja to rečenicu izrekao da se Tomašević osjeća nesigurno?

 

Ključne riječi

Komentara 8

UD
udbas1
12:32 27.05.2021.

Nikad je niste željeli ni voljeli,pobjegli ste iz sabra kad se glasalo za Hrvatsku samostalnost,vas se jednostavno nista ne pita.

TA
Tackrla
12:34 27.05.2021.

Da se ove iz partije pitalo jos bi bili u jugi. Uostalom oni su i predali oruzje teritorijalne obrane i tako razoruzali Hrvatsku

Avatar Mars
Mars
12:48 27.05.2021.

Svakako bi ga trebalo uvesti i to na rok od 3-4 mjeseca ali prilagođeno današnjem vremenu. Osim standardne obuke i upoznavanja s naoružanjem mlade se može podučiti i drugim vještinama koje su korisne za društvo ne samo u ratnim prilikama već i u slučaju elementarnih nepogoda. Malo stroži pristup obuci kojima bi se mlade discipliniralo nikome ne bi naštetio, a ponajmanje njima. Obvezni vojni rok uveo bi i za muškarce i žene s time da obuka bude različita i prilagođena spolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije