Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINUSI I SNJEŽNE PADALINE

Istok Europe na udaru arktičkog zraka: Najgore će biti na Balkanu, evo kad stiže snijeg

Gusti snijeg i poledica otežavaju prometovanje na autocesti A6 Zagreb - Rijeka
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
24.11.2023.
u 09:35

Nedjelja i ponedjeljak diljem istočne i srednje Europe i Balkana donijetće prilično hladna jutra

Znatna količina arktičke hladnoće kreće se prema istočnoj, središnjoj i jugoistočnoj Europi, a najhladnije će biti tijekom vikenda te početkom sljedećega tjedna. Temperature će biti niže od 8 do 12 stupnjeva Celzijevih. Najhladnije će biti na jugu Europe gdje će se nad Balkanom nadviti snažna zimska oluja koja će donijeti veće količine snijega na području od Rumunjske do Ukrajine, najavljuje Severe Weather Europe. Hladno razdoblje nastavit će se do kraja studenoga. 

Hladno vrijeme koje dolazi s Arktika stići će prvo do Grčke, a zatim će ojačati prema Bugarskoj, Rumunjskoj, Moldaviji i Ukrajini sa subote na nedjelju gdje će pasti veća količina snijega. Snijeg će prekriti područja od Sofije preko Bukurešta prema Odesi i Kijevu u Ukrajini. Moglo bi pasti i oko 50 centimetara snijega u 36 do 48 sati, a uz snijeg će puhati i snažan vjetar. 

VEZANI ČLANCI: 

Hladna zračna masa potom će se proširiti i središnjom Europom, a puno snijega past će u sjevernim Alpama. U drugim dijelovima ne bi trebalo biti većih količina snijega. Dok će temperature na zapadu ostati gotovo normalne, arktička hladnoća ojačat će diljem istočne Europe, posebice na Balkanu, tijekom nedjelje i ponedjeljka. Nedjelja i ponedjeljak diljem istočne i srednje Europe i Balkanskog poluotoka donijet će prilično hladna jutra.

Snijeg će snažno početi padati u subotu kasno tijekom noći s najintenzivnijim padalinama u Bugarskoj koje će se postupno širiti prema sjeveroistoku. Pad tlaka dovest će do intenzivne mećave u jugoistočnoj Rumunjskoj i većem dijelu Moldavije te južne Ukrajine. Snježna oluja proširit će se na Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju te Bugarsku, a past će od 30 do 50 centimetara snijega. 

VIDEO Bijelo jutro osvanulo na Dinari

Komentara 22

KL
Klipan
10:20 24.11.2023.

Uh dobro smo prosli u HR, kod nas nece biti hladnoce, mi nismo na Balkanu.

SU
SULUD
10:14 24.11.2023.

Dobro sad kad znam kakvo će vrijeme biti u Bukureštu, Odesi, Kijevu, Ukrajini,Moldaviji,Makedoniji,Grčkoj,Bih.... Mogu li napokon znati kakvo će vrijeme biti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima?

SA
Satnik1111
11:12 24.11.2023.

Gdje je taj balkon?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije