Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog prosvjeda

Arapska liga odlučila je uvesti oštre sankcije za Siriju

\'Syrians wave their national flag and hold up a huge banner of Syrian President Bashar al-Assad as they rally in central in Damascus on November 20, 2011, to show their support  as he defiantly vowed
AFP/Pixsell
27.11.2011.
u 17:14

Liga je odlučila prestati poslovati sa sirijskom središnjom bankom i prekinuti trgovinsku suradnju u svim granama gospodarstva osim u prehrambenoj

Ministri vanjskih poslova Arapske lige dogovorili su se na sastanku u Kairu kako će uvesti sankcije Siriji, javlja AP.

Premijer Katara, Hamad bin Jassim al-Thani, kazao je da je 19 od 22 članica Lige glasovalo za uvođenje sankcija te kako su odlučili zamrznuti sirijskim vođama imovinu u arapskim zemljama te da će im zabraniti putovanja u arapske zemlje.

Liga je još odlučila prestati poslovati sa sirijskom središnjom bankom i prekinuti trgovinsku suradnju u svim granama gospodarstva osim u prehrambenoj. Pozvali su i arapsku centralnu banku da prati sirijske prenose novca.

Sankcije su donesene kako bi Sirija prestala sa nasilnim zaustavljanjem prosvjeda koji su upućeni protiv tamošnjeg predsjednika Bašara al-Assada.

 

Ključne riječi

Komentara 3

TO
Toni50
18:06 27.11.2011.

Arapska liga odlučila je uvesti oštre sankcije za Siriju, bože što su pošteni...

OB
-obrisani-
18:27 27.11.2011.

ovi su pravi vazali ciosaurski

OB
-obrisani-
02:38 14.01.2012.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije