Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaćeni kao da nemaju diplomu
Povratak na članak

Apsurd: Vode doniranje tkiva i zahvate na srcu, a za sustav ih - nema

Diplomirane medicinske sestre i tehničari rade iznimno zahtjevne i stručne poslove, a plaćeni su kao da nemaju diplomu

Komentari 10

NO
Nordik
16:52 24.05.2019.

Koliko dana dajete ovoj državi do propasti?

VL
GR
gragakarlovac
17:12 24.05.2019.

imamo Hrvatistan!

VL
IB
iva.begovic
07:40 25.05.2019.

Za doniranje tkiva i organa, pitaju obitelj, iako ne moraju. Naši su propisi, naime, tako skrojeni da ako umrli nije za života, dao izričitu izjavu kod svoga liječnika obiteljske prakse po tom pitanju, tada se smatra da nije imao ništa protiv. U toj začkoljici je i tajna uspjeha Hrvatske, to je jedino po čemu smo prvi u EU - broj transplantacija. A način na koji je to izvedeno za mene je poraz ljudskih prava i sloboda. Kao da smo ovce, a ne ljudi.

VL
LM
labamba88.mark
19:43 24.05.2019.

Ne treba na taj način biti kritičan, ipak su to samo ljudi. Posao im bude stresan i naporan, nisu im priznate diplome a traži se da idu na doškolovanje koje ne donosi dobit. Uložen je trud koji država ne prepoznaje a zahtjeva. U inozemstvu ih i tekako prepoznaju i sa srednjom medicinskom i plate

VL
Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
18:00 24.05.2019.

NE VODE zahvate na srcu. To o cemu ste (pre)pisali u clanku je standardna dijagnosticka pretraga, I sam sam je prosao prije 2 mjeeeca. Zahvate na srcu rade iskljucivo kardiokirurzi. Manje senzacionalizma ne bi vam falilo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.