Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPERNI PJEVAČ BELUHAN

Apel iz HNK: 'Mladi su grafitima išarali kazalište, sve smrdi po urinu, ovo je prevršilo svaku mjeru'

Foto: Kristijan Beluhan/Facebook
1/22
13.10.2020.
u 15:15

Napominje kako HNK nema mnogo opcija budući da je trg ispred zgrade kazališta javni prostor.

Kristijan Beluhan, operni pjevač Hrvatskog narodnog kazališta, na svom je profilu na Facebooku objavio kako izgleda zgrada nacionalnog kazališta nakon što se ispred nje noću okupe stotine mladih kad kafići i klubovi u ponoć zatvore svoja vrata.

Vidim, dosta se piše, al ovo je realno. Jad i bijeda. Slika neodgoja i nekulture 🤮

Posted by Kristijan Beluhan on Sunday, 11 October 2020

Podsjetimo, HNK je uslijed epidemije koronavirusa postao neočekivano najpopularnije mjesto u gradu na kojem bi se mladi spontano okupili te s alkoholom u ruci često dočekali i zoru.

Ne bi to bilo loše da ispred HNK postoji barem kemijski WC jer ovako okupljeni uriniraju gdje god stignu, smeće ostavljaju na podu, a zgradu HNK-a uništavaju grafitima i vulgarnim porukama.

Operni pjevač HNK Kristijan Beluhan, koji je fotografije devastacije HNK objavio na svom Facebook profilu, u razgovoru za Dnevnik.hr kaže kako nema ništa protiv okupljanja mladih, ali ističe da se moraju naučiti kulturi. 

GALERIJA Pogledajte kako izgleda zgrada HNK i njezino predvorje nakon što su u vrijeme pandemije prostor ''okupirali'' mladi

1/21

"Ljudi uriniraju gdje stignu, šaraju grafite po zgradi. Nije to stvar da se mladi ne bi smjeli zabavljati, nego pitanje osnovnog kućnog odgoja i opće kulture. To nije Zagreb u kojem sam ja odrastao", kaže Beluhan. 

Napominje kako HNK nema mnogo opcija budući da je trg ispred zgrade kazališta javni prostor

"Nisam za represiju i kažnjavanje, ali ovaj se problem mora nekako riješiti. Nisu to nikakve subkulture, to je jedna svaštara bez reda i smisla", zaključuje Beluhan.

 

Komentara 82

NE
Neo001
16:07 13.10.2020.

To kazlište je u najgorim vremenima bilo hranilište hrvatske kulture, inkubator domoljublja, a danas je to simbol jugo parazitizma i nije čudo da se po njemu urinira.

DU
Duslikr
16:19 13.10.2020.

U čemu je problem, oni održavaju performans. Trebalo bi im platiti kao i svim kulturnjacima koji to isto rade na sceni. Osim toga, apsolutno se slažem da se radi o nekulturi.

NE
nečešrazbojniče
15:31 13.10.2020.

Bitno je da se zakon o javnom redu i miru primjenjuje na nenošenje maski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije