Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
temelj za povećanja plaća

Anušić i ZTC potpisali novi ugovor: Radnici prekinuli bijeli štrajk

Ministar Anušić u radnom posjetu Zrakoplovno-tehničkom centru
Foto: MORH/ F. Klen
1/11
02.02.2024.
u 16:55

Radnici su već duže vrijeme nezadovoljni niskim plaćama, nedostatkom kriterija za određivanje visine plaće te time što nije potpisan novi kolektivni ugovor

Ministar obrane Ivan Anušić potpisao je Ugovor o održavanju materijalnih sredstava sa Zrakoplovno-tehničkim centrom (ZTC). Kako neslužbeno doznaje tportal, Ugovor bi trebao biti temelj za povećanja plaća radnika od kojih su neki bili u bijelom štrajku

Ugovor je potpisan na tri godine, a u njemu je povećana cijena sata rada. Radnici koji su bili u bijelom štrajku u međuvremenu su ga, kako doznaje tportal, prekinuli te čekaju hoće li predsjednik Uprave Ivica Vidović ispuniti ono što traže. Naime, radnici žele novi kolektivni ugovor i pravilnik o plaćama. Anušić je prethodno najavio da će ZTC biti vraćen na Popis pravnih osoba od posebnog interesa za RH, a na kojemu se ne nalazi od 2018. godine. 

To je, također, bio jedan od zahtjeva radnika koji su već duže vrijeme nezadovoljni niskim plaćama, nedostatkom kriterija za određivanje visine plaće te time što nije potpisan novi kolektivni ugovor. 

GALERIJA Ministar Anušić u radnom posjetu Zrakoplovno-tehničkom centru

Ministar Anušić u radnom posjetu Zrakoplovno-tehničkom centru
1/11

Podsjetimo, Anušić je 19. prosinca boravio u radnom posjetu Zrakoplovno-tehničkom centru gdje je održan sastanak s predstavnicima te tvrtke. Radnom sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sa suradnicima, dok su ispred Zrakoplovno-tehničkog centra sastanku nazočili direktor ZTC-a Ivica Vidović sa suradnicima te predsjednik Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu Marijan Luketić.

Ministar Anušić govorio je, kako je naveo MORH, o značaju ZTC-a za Hrvatsku vojsku, odnosno njezinu sposobnost obrane posebno u vrijeme značajno izmijenjenih sigurnosnih paradigmi, kao i njezinu spremnost u borbi protiv elementarnih nepogoda.

“Očekujem da će u nadolazećem razdoblju uprava ZTC-a prije svega učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se poboljšala materijalna prava radnicima ove tvrtke. Svjesni smo da je ZTC tvrtka od iznimne važnosti za našu Hrvatsku vojsku, zato su jedni od mojih prvih sastanaka po preuzimanju dužnosti ministra bili s upravom i sindikatom ZTC-a. U tom kontekstu, MORH je već poduzeo predradnje koje će prije svega omogućiti povećanje financijskih sredstava za rad ZTC-a i to kroz povećanje cijene radnog sata”, rekao je tada Anušić.

Treba li Hrvatska vratiti služenje vojnog roka?

Komentara 1

DU
Deleted user
18:14 02.02.2024.

Neka traže,ako je netko zakinut sve ove godine,onda je to definitvno vojska i sve što je u grani morh-a..Vojničke plae su tragedija kao i sva njihova prava.Onaj Kotromanović ubio ravnicu vojnicima,a stavljanje svakakvih kvazi znalaca u sam vrh morh-a je samo šamar vojnicima.Baš je bilo pravo iživljavanje na vojsci i zato nam danas fali par tisuća ljudi.Neka ljudi odlaze,nema više budala da rade za kikiriki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije