Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRB: OVO JE TOČKA NA I!

Anto Đapić razriješen s mjesta počasnog predsjednika HSP-a

Anto Đapić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
01.02.2014.
u 12:29

Na današnjem Saboru razriješeni su stari članovi predsjedništva, Središnjeg časnog suda i Središnjeg nadzornog odbora, te su imenovani novi dužnosnici

Izvanredni Sabor Hrvatske stranke prava održan je danas u Sisku, nakon što je Ministarstvo uprave u siječnju poništilo Sabore ove stranke, koji su se paralelno u Sisku i Osijeku održali u rujnu.

Podsjetimo, tada je za predsjednika stranke u Sisku potvrđen Daniel Srb, dok je u Osijeku izabran Josip Matković. Srb je nakon toga poručio da je njihov Sabor Ministarstvo poništilo radi proceduralne pogreške, dok ovaj u Osijeku nije donio valjane odluke.

Na današnjem Saboru razriješeni su stari članovi predsjedništva, Središnjeg časnog suda i Središnjeg nadzornog odbora, te su imenovani novi dužnosnici. Predsjedništvo sada broji 13 članova, među kojima su i Pejo Trgovčević, Ivica Zorica, Dean Girotto, Željko Terin, Željko Jambrek, Antun Klenjak, Zdenko Koren i drugi. S mjesta počasnog predsjednika stranke razriješen je Anto Đapić. Izvješće Središnjeg suda časti, u kojemu je navedeno i isključenje Ante Đapića te Josipa Matkovića iz stranke, jednoglasno je prihvaćeno. Od 203 izaslanika koje je odredio Glavni stan, Saboru je nazočilo njih 160.

- Dolazak izaslanika u ovako velikom broju pokazuje da je ovo prava Hrvatska stranka prava, nazočni su predstavnici svih županija. I ako netko pokuša osporiti naš legitimitet, to je ekipa koja pokušava privatizirati stranku i pretvoriti ju u d.o.o. Prešli smo trnovit put u posljednja četiri mjeseca i ovo je naša točka na i. Nakon Sabora imat ćemo legitimitet, s potporom našega članstva, a oni koji su pokušali oteti našu stranku, nisu uspjeli - poručio je u Sisku predsjednik stranke Daniel Srb.

Prihvaćene su danas i izmjene i dopune statuta stranke u kojemu su detaljnije određene obveze i prava te stegovne mjere za članstvo.

- Ono što smo u Sisku započeli, u Sisku smo i završili - zaključio je Daniel Srb nakon Sabora.

Komentara 16

BR
Brandfackel2
12:48 01.02.2014.

Žalosno je to što ste učinili od pravaštva. Vaše bolesne osobne ambicije dovele su do toga da su udbaši sa lakoćom rasturili čitavu pravašku scenu. Uništili ste jednu najsvjetliju, tradicionalnu hrvatsku stranku. Dr Ante Starčević okreće se u grobu gledajućiući kakvi polupismeni skorojevići haraju pravaškom scenom i umjesto da na izborima poberemo trećinu biračkoga tijela mi imamo stotinjak "pravaških" stranaka koja svaka pobere par promila glasova na izborima. Sramite se svi odreda.

MR
mrgud55555
13:25 01.02.2014.

Dapic je udbas ubacen da razjedini desnicu a bez i jednog dana radnog staza ..

ZW
zweistein
13:07 01.02.2014.

kad vidim đapića izgubim volju i za pljuvački komentar. zbog takvih tipova nikada neću pristati reći NE govoru mržnje na internetu. kad čovjek vidi:đapića, mesića, karamarka, pusiće, milanovića, josipovića, čačića, šukera, hedla, flaudera, mrak-taritaš, kregara, vrkića, teršeličku, kosore, rađenovića, staziće, malog baju, b.a.b.e., pecnika, jakovine, puhovskog, goldsteina 1,2,3, tedeskija, keruma, šerbedžiju, popa grubišića, čička,....a šta da radim negu pustim prste po tipkovnici. BEZ CENZURE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije