Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedavno otvoren

Antić: U sefu nema ništa Titovo, sve je od Karađorđevića

tito, bista
Tomislav Miletić/Pixsell
10.09.2013.
u 08:39

- U sefu nema ništa Titovog, sve je od Karađorđevića. Stiglo mi je vještačenje, vještak je sve pogledao i proučio. To su pokretne stvari još od kralja Aleksandra i kraljice Marije - rekao je Antić

Predsjednik Državne komisije Srbije, Oliver Antić kojega je srpski predsjednik Tomislav Nikolić ovlastio neka riješi enigmu oko "Titova sefa" potvrdio je novinarima kako je dobio izvješće vještaka o sadržaju nedavno otvorenog sefa u Narodnoj banci Srbije, ali tu, tvrdi on, nema ništa Titovo.

- U sefu nema ništa Titovog, sve je od Karađorđevića. Stiglo mi je vještačenje, vještak je sve pogledao i proučio. To su pokretne stvari još od kralja Aleksandra i kraljice Marije - rekao je Antić dodajući kako još nema procjene vrijednosti pohranjenih predmeta, ali da one pripadaju dinastiji Karađorđevića, te "nemaju veze sa sukcesijom bivše SFRJ, jer je riječ o privatnoj imovini".

Antić najavljuje kako će "vrlo uskoro" izaći u javnost s podacima što je pronađeno u Titovom sefu i uskoro će podnijeti izvješće Prvom osnovnom sudu u Beogradu koji je podnio zahtjev za otvaranje sefa i na kojemu se vodi ostavinska rasprava jer Brozovi nasljednici polažu pravo na privatnu imovinu "najvećeg sina naših naroda i narodnosti".

Prema ranijem pisanju beogradskih medija, veliki broj nađenih stvari ima signaturu Karađorđevića, pa čak i osobni potpis kralja Petra, kao i vrijedna numizmatička zbirka i Orden Karađorđeve zvijezde, ukrašen brilijantima, rubinima i smaragdima, koji je pripadao kraljici Mariji.  

>> Titovi nasljednici traže na uvid popis stvari pronađenih u sefu  

>> Otkriveno što sadrži Titov sef!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije