Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema tu krvi

Ante Sanader: Neću dopustiti zabranu borbe bikova

'bikovi1'
''
27.07.2012.
u 13:57

Ako dođe do zabrane, dovest ću sve svoje bikove u Zagreb pa ih hvatajte po Trgu bana Jelačića, poručio je uzgajivač Božo Bekavac i rasplakao se.

Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, upriličio je prijam uzgajivača bikova iz Dalmatinske zagore koji su okupljeni u udrugama “Dalmatinski bik”  Prgomet, “Bik commerce” Radošić, “Zekonja”  Kladnjice, “Braća Bralić”, “Vepar”  Vinovo, i “Braća Bekavac”. Tom prigodom podržao ih je najavljujući da neće dopustiti zabranu "bikijada", odnosno borbe bikova.

– Ne radi se tu o krvavim borbama kao što su borbe pasa, a i ozljede su izuzetno rijetke. Bikovi se bore u velikim prostorima. Kao županija stat ćemo iza vas, osobno ću tražiti sastanak s resornim ministrom. Uzgajanje bikova i volova znači i razvoj Dalmatinske zagore, a baš to je ono što nas sve zanima, rekao je uzgajivačima župan Sanader.

Primanje u sjedištu županije obilježile su neuobičajene scene, na trenutke smiješne, ali vrlo emotivne i dirljive. Nekoliko uzgajivača, očito zaljubljenika u bikove, govorilo je o aktualnom "sukobu" s članovima udruga za zaštitu životinja i potpuno oprečnim mišljenjima vezanim za održavanje u Dalmaciji vrlo popularnih bikijada. Primjerice, na bikijadu u Radošiću, koja se održava dvadeset godina, dođe više od 20 tisuća posjetitelja.

– Kad vidite ove suze, pretpostavljam da ćete mi vjerovati. Ne znate vi što znači čekati jednog junca pet godina! Ako stvarno dođe do ove zabrane, dovest ću sve svoje bikove u Zagreb pa ih vi hvatajte po Trgu bana Jelačića – poručio je uzgajivač Božo Bekavac koji se rasplakao.

A Marin Kokan uputio je članovima udruga za zaštitu životinja originalnu poruku: "Mome je biku bolje nego što je njima doma!"

Komentara 2

LY
Lythrum
16:08 27.07.2012.

izgladnjivanje i uskračivanje vode dan prije borbe, napajanje rakijom,trljanje gubice solju da se bik razjari i bude agresivan, oštrenje rogova, stres koji te jadne životinje prožive...ne vidim koja je razlika između borbi pasa koje su zabranjene i bikova koje suu sasvim legalne al borbe bikova su tradicija...mislite da ako je životinja velika i snažna ne osjeća bol...najbolji su mi vlasnici koji kažu kako vole svoje bikove...da ga voliš ne bi mu to radio...al nije njima do životinja nego do zarade od oklada...svako mučenje životinja mora biti oštro kažnjeno, pa ne živimo više u doba barbarizma...strašno

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
16:08 27.07.2012.

ha ha ha Ante Sanader i Bozo Bekavac nece dopustiti zabranu borbe bikova vise nije potrebno da nazovu iz Brisela,dovoljan je poziv iz Kranja i napravit cete tocno ono sto vam kazu !!! Bog i Hrvati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije