Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUTI ZBOG MJERA

Angeli Merkel zabranili da uđe u njihov pub: 'Svinjskoj koljenici iz naše kuhinje više se ne nadajte'

FILE PHOTO: EU leaders summit arrivals in Brussels
POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
02.11.2020.
u 12:09

I vlasnici ostalih restoran ogorčeni su uvođenjem karantene u Njemačkoj, koja zabranjuje rad ugostiteljskih objekata

Kultni berlinski pub 'Ständige Vertretung' (Stalno predstavništvo) njemačkoj je kancelarki Angeli Merkel, ministru financija Olafu Scholzu i ostalim vodećim političarima zabranio ulaz zbog najavljenih mjera privremenog zatvaranja svih ugostiteljskih objekata, koja je na snagu stupila danas, prenosi Spiegel. 

O tomu su vlasnici puba Jörn Peter Brinkmann i Jan Philipp Bubinger izvijestili u videoporuci objavljenoj na Facebooku.

Vlasnici berlinskog puba njemačke političare na čelu s Merkel smatraju odgovornima za uvođenje strogih mjera namijenjenih suzbijanju širenja koronavirusa.  I vlasnici ostalih restoran ogorčeni su uvođenjem karantene u Njemačkoj, koja zabranjuje rad ugostiteljskih objekata. Pritom se pozivaju na rezultate istraživanja Instituta Roberta Kocha, po kojima izgledi za zarazu u sličnim ugostiteljskim objektima ne prelaze tri posto.

Po njihovim riječima, vlada se nije dobro pripremila za drugi val epidemije koronavirusa.

"Vlada nije poduzimala odgovarajuće korake i bilo je očekivano da će liječnici na kraju raditi na granici izdržljivosti", kažu u videozapisu vlasnici lokala.

Podsjećaju da podaci ukazuju na to da je u restoranima koronavirusom zaražen vrlo malen broj ljudi, no da su ti ugostiteljski objekti unatoč tomu na udaru novih mjera u Nemačkoj te podsjećaju da ova industrija zapošljava oko dva i pol milijuna ljudi.

Brinkmann i Bubinger u videozapisu ističu da je među njihovim gostima puno političara.

"Neki od tih istih političara odlučili su ponovno zatvoriti restorane i zabraniti nam rad. Njih odmah stavljamo na crnu listu. Neće nam biti drago uslužiti kancelarku Angelu Merkel, ministra financija Olafa Scholza, bavarskog premijera Markusa Sodera, gradonačelnika Berlina Michaela Müllera", rekli su, pozivajući svoje kolege da se pridruže njihovu potezu.

U videozapisu poručuju Angeli Merkel i ostalim političarima ''da se svinjskoj koljenici iz njihove kuhinje više ne nadaju".

 

>> FOTO Francuska je ušla u drugi lockdown: Pogledajte prizore s praznih ulica Pariza

FILE PHOTO: EU leaders summit arrivals in Brussels
1/12
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:46 02.11.2020.

Ta se uskoro ne bu mogla više nigde pojaviti....

ZG
zg1985
13:20 02.11.2020.

nemackoj??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije