Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grčki političar

Angela, pusti Grčku da ode u pakao, drugo nismo zaslužili!

'German Chancellor Angela Merkel speaks at a meting of the Christian Democratic Party (CDU) headquarters in Berlin on March 28, 2011. Chancellor Angela Merkel's conservatives lost power in their Germ
AFP/Pixsell
05.06.2012.
u 20:00

Grčki političar Thanos Tzimeros u pismu njemačkoj kancelarki piše da Grcima ne treba dati više ni jedan euro jer je zemlja ogrezla u korupciji

"Gospođo Angelo Merkel, da sam na vašem mjestu, pustio bih Grčku da ode u pakao!" Ovim se riječima u pismu njemačkoj kancelarki obratio grčki političar Thanos Tzimeros (51), čelnik liberalne stranke “Podignimo Grčku”. Tzimeros piše da Grcima ne treba dati više ni jedan euro jer je zemlja ogrezla u korupciji.

– U Italiji je mafija povezana s državom, a u Grčkoj je mafija država – zaključuje Tzimeros.

Gotovo 50 posto Nijemaca priželjkuje izbacivanje Grčke
U međuvremenu, anketa provedena u njemačkom magazinu Sternu potvrdila je kako gotovo polovina Nijemaca priželjkuje odlazak Grčke iz eurozone. Samo trećina njih pribojava se da bi dužnička kriza u Grčkoj mogla zaprijetiti stabilnosti valute.

Od 1001 ispitanika čak 49% želi da Grčka odbaci euro dok ih se 39% protivi takvoj opciji. Unatoč rastućim kritikama iz drugih zemalja članica EU poput Francuske, dvije trećine njemačkih građana smatraju kako kancelarka Merkel i dalje treba inzistirati na provođenju oštrih mjera štednje.

O trenutnim ''simpatijama'' njemačkog puka prema patnjama grčkog naroda svjedoči i činjenica da je čak trećina njih za ljetne praznike spremna odabrati neku drugu destinaciju.

Komentara 71

ZH
ZHorvat
20:03 05.06.2012.

I taj se usuđuje komentirati Hrvatsku državu ...

SP
spartak
20:05 05.06.2012.

Pustila bi ona vas Grke i u pakao i bilo gdje, ali ne dopuštaju joj to njeni naredbodavci, bangsteri, jer bi tom slučaju njihove banke izgubile stotine milijardi. A i krupni kapital bi izgubio jednu od koza za mužnju. Nije baš krava simentalka, ali sve što se musti može je dobrodošlo.

NT
N.T.P.
20:15 05.06.2012.

05.06.2012. u 20:12h ZHorvat je napisao/la: @ivan89: Rekao bih da si majmun da ne uvredim majmuna -- i nemoj jer ćes sebe da uvrediš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije