Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protupožarne mjere

Angažirane bespilotne letjelice za brzo otkrivanje požara

28.02.2014., Sibenik - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic na sredisnjoj proslavi Dana civilne zastite najvise se zabavio oko multirotora, odnosno bespilotne letjelice, koji je cak i provozao.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.07.2018.
u 17:22

U sklopu Protupožarne sezone 2018. angažirane su bespilotne letjelice u cilju brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta

Sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini, Oružane snage RH razmjestile su bespilotne letjelice koje će tijekom trajanja Protupožarne sezone 2018. biti angažirane na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Također, bit će i na područjima u kojima bude iskazana potreba za njihovim korištenjem temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Naime, korištenje bespilotnih letjelica s ciljem brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta novost je u ovogodišnjoj Protupožarnoj sezoni u kojoj su i ove godine Oružane snage RH ustrojile Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve tri grane OS RH (Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice).

Požari u Grčkoj

28.02.2014., Sibenik - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic na sredisnjoj proslavi Dana civilne zastite najvise se zabavio oko multirotora, odnosno bespilotne letjelice, koji je cak i provozao.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/31
Ključne riječi

Komentara 1

JZ
jzadra17
19:15 24.07.2018.

Hvale vrijedno mada sa zakašnjenjem od nekoliko godina,primjer Grčka i Švedska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije