Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Predmet za DORH'
Povratak na članak

Plenković o isplati dnevnica: 'DORH će oko ovoga imati puno posla'

"Sve informacije koje se budu tražile od Vlade RH, službe za opće poslove Vlade, mi ćemo učiniti dostupnim"

Komentari 30

SA
sanjaaa0801
13:55 06.02.2017.

Da,gospodine Plenkovicu,predmet je za dorh, ali taj dorh bi trebao biti lisen Milanovicevih poslusnika! To ste prvo trebali napraviti kada ste dosli na vlast, a ne pustiti ih da i dalje blamiraju hrvatsko pravosude!

VL
JP
jpavicic
14:01 06.02.2017.

Što se tiče arhiva i Josipovićeve ustaške zmije treba imati na umu: Josipoviću su ustašofili oni koji bi htjeli pogledati u arhive, što su to radili njegovi idejni i drugi preci, kao i on osobno. Možeš samo zamislit kakvu prošlostst ima onaj koji uništava, skriva i falsificira dokaze-pisane i snimane o svojim precima i sebi osobno. Svatko tko se ima čim pohvaliti u svojoj prošlosti i svojim precima ne žali truda ni novca da sa tim upozna što širi krug javnost. Svojim stavom SDP - ovci otkrivaju zlu prošlost svojih predaka, a i osobnu, koju nastoje skriti od javnosti

VL
Avatar croatxl
croatxl
14:27 06.02.2017.

Bravooo Plenki,rascisti jednom sa tim udbasima imaces vlast duze od Angele Merkel 20-24 g.Popularan si hrvatski narod je uz tebe,sad idi do kraja zavrsi tu pricu.

VL
GO
golub
13:45 06.02.2017.

Biti će puno posla sa partijašima. Pedeset g. pljaćkali i uništavali sve hrvatsko a sada dolazili na vlast prijeverama i lažima i ponovno ti neradnici nastavili pljaćku po starom.

VL
DU
Deleted user
14:31 06.02.2017.

Ne sumnjam da će DORH sad godinama obavljati izvide, prikupljati dokumentaciju, napraviti predmet od 33.000 stranica. Normalni istražitelj u funkcionalnoj državi bi to riješio za tri dana. Ovako će se slučaj povlačiti godinama a onda će svi na to zaboraviti i nikog neće biti briga kako se završilo.

VL
DA
davnor
14:08 06.02.2017.

Pa svi komentari ispisani su pseodominom činbenik izgleda da su ga najnovija zbivanja jako potresla.

VL
BE
berasv
14:13 06.02.2017.

Hvala Bogu da je krenulo...

VL
Avatar debela koli
debela koli
13:38 06.02.2017.

Puna podrška premijeru.

VL
Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
14:25 06.02.2017.

morate prvo ocistiti HTV i VL on daju prostor izdajicama da blate HR

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:38 06.02.2017.

Ovo je premalo , samo kap u moru. S druge strane imate jos tri i po godine.

VL
Avatar firebird
firebird
15:48 06.02.2017.

Bit ce toga jos puno, ovo su samo sitnice.

VL
Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
14:27 06.02.2017.

ako slazete idemo ko rumuni poz... od HOSovca

VL
EN
ena nena
14:00 06.02.2017.

Samo dvije riječi 'odlučnoj' Vladi: Petnaest minuta.

VL
MI
Mimizo
16:48 06.02.2017.

bravo plenki samo tako ipak si ti premijer

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:02 06.02.2017.

Države obično daju određeni vremenski rok tijekom kojega je restriktivan pristup arhivima, ovisno o njihovom sadržaju. Restriktivan znači da nisu otvoreni svi dokumenti (zbirke, kutije, role mikrofilma, mikrofiša...) već se dio dokumenata otvara za potrebe znanstvenog istraživanja. Ujedinjeno Kraljevstvo na primjer ne dozvoljava pristup nekim arhiviranim dokumentima iz II svjetskog rata niti za potrebe suda (slučaj Lorda Tolstoya, na primjer u tužbi protiv njega za sramoćenje jednog visokog zapovjednika britanske kopnene vojske za događaje sa samog kraja rata iz 1945. godine). Dosta je u javnosti iskorištavan i slučaj austrijskih arhiva koji su svojedobno učinili nedostupnim dokumente o smrti austrijskog prijestolonasljednika u dvorcu Mayerling, događaju još iz 19. stoljeća. Arhivi su često puta pažljivo očišćeni od strane raznih struktura vlasti. No treba se nadati neukosti onih koji žele nešto sakriti. Zgodan primjer su arhivirani dokumenti nacionalnih Ministarstava financija iz kojih se svašta može iščitati ako se njima bave stručnjaci. Otvarati arhive treba sa zrnom soli jer bi se mogli pojaviti oni koje nismo očekivali, kao u podacima austrougarskih arhiva o Hrvatskoj stranci prava prije I svjetskog rata gdje je dio vrha te stranke koja nosi hrvatsko ime svojedobno bio na platnim listama austrijskih obavještajnih i sigurnosnih službi. Pa se slika o velikom rodoljublju i hrvatstvu naglo iskrivila.

VL
TM
tony_montana
13:48 06.02.2017.

hahaha, strašnooooo, pa ovo je crikus, bal lopova koji djele moralne lekcije.. a eto mogu si to dopustiti jer su u poziciji i kontroliraju medije, kao i svaki drugi balkanci kao što bi postupili kada bi imali političku priliku.

VL
CI
cinbenik
13:50 06.02.2017.

Trebao bi DORH malo zaviriti i o krsenju i neprovodjenju zakona,kada je upiatnju NDHa nostalgija........Pa bar dok Briselski Plenkovic sa HDze povjerenstvom za sukobljhavanjem sa povjescu,nepromijeni zakon i neudovolju NDHa nostalgiji,pa makar na racun HOSa...Trebalo bi postenje HDzea dati naloge da se istraze i otvore arhive o stradanjima Hrvata pod HDze vladanjem,kao i likvidacije HOSa,za koje nas nitko u svijetu neproganja,pa su zataskani.....Za pljacku u pretvorbi privatizaciji.Osnovati povjerenstvo za pogresno istaliranje i danas zabranjenog grba po dolasku HDzea in otvoriti arhivu...........Zatim povjerenstvo za arhivu oko dizanja svih mostova na rijeci Savi 1991,a prije pada Vukovara,koji su spajali Hrvate Posavine sa Hrvatskom........Da se jednom objasni puku ,iz koji je to potreba donesena takva odluka,a da niti sekunde nisu naskodile neprijatelju ,nego ce se poslije pokazati Hrvatima Posavine......Bravo za Briselskog Plenkovica,samo da nestane na ovim komunistickim maliverzacijama,i da nedozvoli plagijatorima da vladaju Hrvatima.........

VL
ZN
zanne.nevenka
13:50 06.02.2017.

mislim da imate mnogo pametnijeg posla i vi bi mogli prekinuti ove skandale i neznam tko komu podmece nes ti rada vi ste celni sveg naroda a ne samo Hdz Sto stalno isticete

VL
CI
cinbenik
13:41 06.02.2017.

Dobro je samo neka nastave unazad do 90ih...................Pa tko uleti uleti,ako su svi Hrvati jednakopravni u Hrvatskoj.

VL
CI
cinbenik
13:44 06.02.2017.

Tko bi rekao da ce HDze ijeliti lekcije iz postenja u vladanju Hrvatske i pljhacki Hrvatske................Za vrijeme Briselskog Milanovica padose mnogi SDPeovci,a za vrijeme HDzea nepade niti njedan HDZovac,cak su ih stitili i branili do zadnjeg,a samo jedan dade sam ostavku,a bio premijer,pa ga poslije nisu vise stitili,ali ni svjedocili u ime pravde,nego pogodovali da se neosudi ,povkesna pljacka Hrvata.......

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.