Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV
Povratak na članak

Analitičar Mandić: 'Intervencija NATO-a? Samo ako Putin napadne na Baltiku, a tada je Rusija mrtva'

"Nitko ne želi u rat s NATO-om, najmoćnijim vojnim savezom u povijesti čovječanstva. Kad bi Putin napao baltičke zemlje, odmazda NATO-a bila bi toliko snažna i sofisticirana da to nije moguće vidjeti ni u SF filmovima", kaže, između ostalog, vojni analitičar Ivica Mandić.

Komentari 68

DU
Deleted user
14:18 25.02.2022.

Ovaj je neki dan baljezgal da napada neće biti jer rusija nema snage. Frajer pojma nema!

VL
ŠĆ
šćtrlj
13:40 25.02.2022.

Kad bi Rusija napala baltičke zemlje, reakcija kuknjave bi bila dvostruko glasnija i snažnija!

VL
KU
kurcobolja
17:02 25.02.2022.

Može li mi gospodin Mandić analizirati svrgavanje Gadafija i napad na Libiju budući da Libija nije napala SAD niti saveznicu NATO-a, UN nije odobrio nikakvu rezoluciju niti je vijeće sigurnosti izglasalo vojnu intervenciju a niti ih Libija nije pozvala. Kakoo bi se ta agresija nazvala? Još bih samo priupitao gdje je to oružje za masovno uništenje u Iraku i da li su ga možda nakon 19 godina pronašli?

VL
TA
tabula
13:52 25.02.2022.

Evo predajem se, opet me banirajte, ali ovakvu budaletinu pozvati da komentira trenutne događaje na istoku, stavla vas u kategoriju najžutijeg medija. "NATO najmoćniji vojni savez" (vidjeli smo u Afganistanu koliko je moćan) bi pregazio Rusiju??? Pa kad bi samo pokušao da gazi Rusiju, ne bi nas više bilo, ni vas, ni nas ni ikoga!

VL
IL
ilijacelic
16:31 25.02.2022.

Ti pričaš gluposti ,nemaš pojma o ničemu.

VL
SO
SokoOkolovo
12:43 25.02.2022.

Jel to mi pričamo o NATO-u koji je pobjegao iz Afganistana prošle godine?

VL
ŠĆ
šćtrlj
13:37 25.02.2022.

Pa od kuda izvlačite ovakve klaunove? Je li negdje cirkus u gradu?

VL
DU
Deleted user
13:30 25.02.2022.

Jak analitičar. Da umreš od muke. Njegovo sagledavanje situacije je nerealno i neutemeljena. Neka mi oprosti na iskrenosti

VL
BI
billynik
13:31 25.02.2022.

Gdje izvlačite ove "stručnjake" , NATO bi u slučaju sukoba bio vojno nadmoćniji ali Rusija ima narod koji je spreman podnijeti ogromne žrtve ako bude potrebno dok nato članice bi imale problema čim bi se vratili prvi leševi. Uz to teško da se sve članice mogu složiti.

VL
Avatar kozorog
kozorog
13:58 25.02.2022.

a jeste našli stručnjaka, iz podruma. putin nije svemogući, i nije lud. 8 godina čeka i gleda što se sprema. 8 godina padaju bome po donjecku, vi šutite, ignorirate. sad bombe padaju po kijevu, i sad je najednom problem? rat se vodi raznim sredstvima, informacijama posebno, dezinformacijama. ukrajinci objave da su rusi na zmijskom otoku pobili 18 ljudi, rusi za sat vremena prikažu 80 ukrajinskih vojnika koje su zarobili na tom otočiću od pijeska. nek ovaj stručnjak veli zašto bi rusija napale baltičke zemlje. dovoljno je što je zaustavila sav izvoz i uvoz preko njihovih morskih luka. i željeznicom više ništa ne šalje. bez eu pomoći ove 3 državice bi gulile krumpir, a vi nama ih predstavljate kao nešto razvijeno. nitko ne sili tamo.

VL
Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
13:47 25.02.2022.

Nebi to bilo tako. Došlo bi do atomskog rata vrlo brzo.

VL
Avatar Zgubider.
Zgubider.
12:46 25.02.2022.

A jeste našli stručnjaka, ove izjave su kao da ih je pisao Zelinsky ili Biden...

VL
Avatar Caroline
Caroline
13:27 25.02.2022.

Veću su hrabrost i podršku pokazali Rusi koji su jučer izašli na ulice prosvjedovati protiv napada na Ukrajinu nego Europa. A glede članak 5. NATO ugovora, zaista bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi članice NATO koje se ovih dana toliko razilaze u razmišljanjima, a hrvatski predsjednik u tome prednjači, reagirale da se jedna neekskluzivna Hrvatska na njega mora pozvati?

VL
GA
galico
13:41 25.02.2022.

Rusija bi bila pregažena i to sofisticirano????? Koje su to sofisticirane metode a da se nisu mogle udijeliti Ukrajini kao pomoć- NATO države imaju pet ili šest puta više stanovnika ali toliko raznolikog stanovništva i toliko nezainteresiranih za bilo kakvee vojne aktivnost da je upitno može li se to uzeti u obzir,..Definitivno ne može. Ne bi se niti 1% stanovništva odazvalo na mobilizaciju. Nije ovo stanje prije 100 godina. U slučaju napada na Rusiju izvuklo bi se malo teže naoružanje...I to na neke druge ciljeve. Ne samo u Europi. I tada bi se desilo i nezamislivo...Analitičar bi to trebao znati i ne davati ljudima nerealna očekivanja.

VL
BL
Bljakonja
15:18 25.02.2022.

Rusi imaju hipersonično oružje...i mogućnost, da u 6 dana pregaze oklopom i pješaštvom cijelu Europu i dođu do Nizozemske. Dakle...ne bih se baš kladil na NATO-solidarnost...jer Amer svoje pješake Rusima suprostavljat neće...a bez Amera, NATO je šaka jada...

VL
TB
taras.buljba
05:55 26.02.2022.

Ja neznam sta je vama koji ste vi mozgovi ja sam gledao a gledali ste i vi sta su ameri napravili Iraku sta i za koliko Afganistanu samo ako hoce zasto su poslije izgubili interes bog zna ali jedno upamtite bog je bog na nebu a Amerika je bog na zemlji toliko za ovaj put pametnjakovici.

VL
ZG
Zeljko Grabar
01:05 26.02.2022.

Ovaj je opet jedan od analiticara koji spada u red onih koji da nema rata najvjerojatnije bi anlizirao "utjecaj pasata na pubert mrava u Juznoj Rodezij", jer prema njemu rat dobivaju samo oni koji imaj avijaciju. Veliki analiticki zakljucak kojii potvrdjuje kako otpor hrvatskih domoljuba i branioca u Domovinskom ratu, gdje smo upravo avijaciji zahvalili opstanak ali da ga razumiju ismijavali bi ga i Afganistaci koji su avion prvi put vidjeli kad je pao Kabul. A ostalo su zakljuci koje moze procitati na slijedecem prosirenom kruzoku SDP-a ujedinjenom sa saborskom zastupnicom Radnicke fronte i Radom Boric ali bez lobiranja za Levis. Sto sve ova novina kao i HTV prezentiraju hrvatskoj javnosti?

VL
DO
domxerex
19:10 25.02.2022.

Bla, bla, bla - nitko ništa ne zna - samo nagađaju a zovu se političkim strućnjacima.

VL
Avatar Behemot
Behemot
17:33 25.02.2022.

"odmazda NATO-a bila bi toliko snažna i sofisticirana da to nije moguće vidjeti ni u SF filmovima" - ha, ha, ha, 5 godina NATO nije mogao slomiti ISIL koji je imao samo Toyote sa strojnicama. Popunjenost NATO vojske je 20%, 67% zrakoplova nije u letnom stanju, to se zbilja ne može vidjeti u SF filmovima :) Nemojte plašiti ljude ratom, recite da su podijeljene interesne sfere i gotovo.

VL
JO
jorgen
16:03 25.02.2022.

Oprostite ali zaista birate smiješne sugovornike. Da, SAD ima sofisticiranu tehniku, ali Europa je već druga priča i kada u formulu ubacite nevoljkost jednih i drugih da žrtvuju milijune svojih vojnika od kojih većina nije dovoljno obučena za rat - badava vam sva tehnika, što se već vidjelo na primjerima država u kojima je SAD izgubio. Pričati o tome da površinski najveća država na svijetu može biti pregažena od strane manjinskog, mitskog Zapada (koji ne čini ni sedminu današnje populacije svijeta - a velika većina je feminizirana do mjere da će se radije ubiti nego krenuti u rat) - zvuči kao sadržaj kakve humoristične serije. Mene bi bilo sram davati takve izjave za medije.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.