Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najpoznatija bivša zatvorenica vratila se kući za blagdane koje opet neće provesti sa sinom

Ana Magaš ni ovoga Božića neće vidjeti ni zagrliti svog sina

magas-novi
Dino Stanin
24.12.2009.
u 14:33

Ana Magaš ni unatoč brojnim pokušajima nije uspjela naći posao u Zadru, pa od ovog ljeta radi kao stujardesa na turističkom brodu u Monaku

Najpoznatija bivša hrvatska zatvorenica, Zadranka Ana Magaš ni ovaj Božić neće zagrliti svog 12-godišnjeg sina. Iako je Ustavni sud prije nešto više od pola godine presudio u Aninu korist i odobrio joj kontaktiranje i viđanje sina, ali i naložio Centru za socijalnu skrb Zadar da u okviru zakonskih ovlasti poduzme sve radnje potrebne za stvaranje pretpostavki i djelotvorno ostvarenje susreta i druženja Ane Magaš s djetetom, od toga još uvijek nema ništa.

Ana je, doznajemo od njene majke Dijane Batković sada trenutno u Zadru i Božić će provesti u krugu svoje obitelji, no sa sinom se ipak neće vidjeti.
- Ana je od svega umorna, došla je na kratko u Zadar s jednog turističkog broda na kojem od ljeta radi kao stjuardesa jer u Zadru nije uspjela naći posao. Otići će uskoro, ali na žalost, dijete opet neće vidjeti. Cijeli ovaj slučaj ide presporo, susreta u Centru niti nema, a Anu samo ti socijalni radnici zovu telefonom. Posljednji put kada su je pozvali na razgovor ovog ljeta, tamo nije mogla otići jer je bila na brodu - kazala nam je Anina majka Dijana Batković.

Iako se svakodnevno raspituje o djetetovom zdravlju, stanju i uspjehu u školi što većinom obavlja putem telefona i preko socijalnih radnika, to joj i neće biti utjeha neka ni ovog Božića.


Naime, dječak i dalje odbija bilo kakav kontakt s majkom koju nije posjetio još od doba kada se ona nalazila u zadarskom pritvoru zbog ubojstva dječakova oca i njena supruga Lucijana. Dječak živi kod bake i djeda Jose i Brune Magaš, Lucijanovih roditelja koji su dobili skrbništvo nad dječakom i koji su ulagali mnogobrojne žalbe na sve dosadašnje odluke kojima se Ani dopuštalo da viđa sina.

No u Centru za socijalnu skrb sustavno odbijaju komentirati o ovom slučaju pravdajući se kako je riječ o zaštiti maloljetne osobe. Navode samo da provode sve potrebne mjere i radnje kako bi zbližili majku i dijete. 

Ključne riječi

Komentara 12

MA
maximalac
15:50 24.12.2009.

Ana, nadam se da da će jednog dana tvoje dijete pozvniti na tvoja vrata.... Nitko ti ga ne može oduzeti, jer ono je u tvom srcu zakliučano za cijeli život! Ljudi koji pišete zločeste komentare, nek vam dragi Bog oprosti!

OB
-obrisani-
16:05 24.12.2009.

Ova tema se zove:\" UREDNIKOV PROMAŠAJ \" Izgleda faca nema ni žene ni muža ni djece pa mu/joj se jebe za sve. Urednik: Makni ovo sranje.

HR
hrvatin
15:06 24.12.2009.

Da je ovo moja majka ja bi je pljunuo usta svaki puta kad bi je vidio,a dok je nebi vidio pljuvao bi je na slici.Droljetina zabiti covjeku noz u ledja zato sto se derao na nju kad ju je uhvatio u discu kako se poteze s majmunima kao sto je ona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije