Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremno ročište

Amerikanka koja je napala policajca nije se htjela očitovati o krivnji

Vanessa Raney
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
07.02.2018.
u 13:34

U nalazu psihijatra koji je vještačio Raney stoji kako ona ima granični poremećaj ličnosti i da boluje od sumanutog poremećaja

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je održano pripremno ročište Amerikanki Vanessi Raney koja se tereti za pokušaj teškog ubojstva policajca u neubrojivu stanju, do kojega je došlo 15. svibnja prošle godine u Bilju.

– Nije se htjela očitovati o krivnji, što se zakonski automatski smatra da se ne osjeća krivom – rekao je kratko osječki odvjetnik Miroslav Šatlan koji Raney brani po službenoj dužnosti.

Vanessa Raney
1/7

Odlučeno je i da će prva sudska rasprava u ovom slučaju biti održana 7. ožujka, ali za sada, zbog zdravstvenoga stanja Raney, ne zna se hoće li biti otvorena za javnost. Inače, Raney je i na pripremno ročište dovedena iz zatvorske bolnice.

U nalazu psihijatra koji je vještačio Raney stoji kako ima granični poremećaj ličnosti i boluje od sumanutog poremećaja, kao i da je u vrijeme napada na policajca bila pod utjecajem sumanutih ideja u sklopu svoje osnovne bolesti, pa nije mogla upravljati svojim postupcima. Prema mišljenju psihijatra, kod Raney postoji veliki rizik od ponavljanja novoga sličnoga djela, zbog čega joj je potrebno odrediti mjeru smještaja i liječenja u psihijatrijskog ustanovi. Ipak, i uza sve to smatra da je ona sposobna pratiti sudske rasprave.

Amerikanka je 15. svibnja u poslijepodnevnim satima nožem napala policajca Lazara Stojkovića te mu nanijela niz rana. Tada je medijima preneseno kako je Stojković zadobio na lijevom obrazu ranu dužine 2 centimetra, reznu ranu lijevog uha, kao i ranu s lijeve strane vrata dužine 2,5 centimetara. Zadobio je i oguljotinu na palcu desne šake koja mu je i otekla. Do napada je došlo kada su je policajci Stojković i Dario Miler zatekli bez osobnih dokumenata. Smjestili su je na stražnje sjedalo policijskog automobila s namjerom da je odvezu do Kopačeva jer im je rekla kako ih je tamo ostavila. Tom prilikom predstavila se kao Sara Mandić iz Reisnerove ulice u Osijeku. Tijekom vožnje Raney je nožem oštrice 15,2 centimetara napala Stojkovića koji se branio hvatajući je za ruku. Tada je Milas zaustavio automobil i Raney istrgao nož iz ruku. Policajci su poslije rekli da je Amerikanka govorila hrvatskim jezikom s mađarskim naglaskom i da je, kada su je sreli u Bilju i prije ulaska u policijsko vozilo, bila vrlo ljubazna i pristojna. Međutim, tijekom napada ispuštala je neartikulirane glasove te urlikala na sav glas.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba:

Vanessa Raney
1/30

Komentara 5

OB
ObrenM
17:26 07.02.2018.

Da je u Americi ,odavno nebi bila ziva, poslije pokusaja ubojstva policajca.Ovdje mozda dobije i odstetu od drzave radi istraznog zatvora.Nase pravosudje je eldorado za kriminalce,a za minorne prekrsitelje je pakao.

MA
Majur
13:53 07.02.2018.

Stavite nju,malog koji je roditelje ubio,onog malog koji je 88 puta izbo djevojku(pa rekao da nije kriv) i sve takve društvene devijacije na goli otok....nisu za društvo kako god da okreneš.

DU
Deleted user
13:56 07.02.2018.

.Nije 13 i pripazi na djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije