Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
junaštvo

Amerikanci pohvalili GSS-ovce za spašavanje vojnika na Paklenici

uže,paklenica,alpinisti (1)
Foto: HGSS
1/3
26.05.2012.
u 13:13

Da nije bilo njihove nesebičnosti tijelo kolege Dustina Allena ne bi bilo vraćeno njegovoj obitelji, pohvalili su na Facebooku pripadnici 173. padobranske postrojbe američke vojske HGSS

Želimo pohvaliti junaštvo i profesinalnost volontera Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i bavarske planinske spasioce koji su spasili život kolegi Alexu Javoru prošlog vikenda. Nadalje, da nije bilo njihove nesebičnosti tijelo kolege Dustina Allena ne bi bilo vraćeno njegovoj obitelji, pohvalili su na Facebooku pripadnici 173. padobranske postrojbe američke vojske HGSS zbog požrtvovnosti tijekom spašavanja dvojice planinara na Anića kuku u NP Paklenica.

Podsjetimo, Javor i Allen, američki vojnici inače stacionirani u Italiji, proteklog su vikenda posjetili Paklenicu kako bi uživali u alpinističkim izazovima koje nudi.

Na žalost njihov vikend završio je tragično. Allen je pao s 40 metara visoke stjene na Anić klkuku i preminuo od posljedica pada, a kako je, kako smo doznali, bio konopom vezan za Javora i njega je povukao za sobom.

Javor je s teškim ozljedama prsnog koša prebačen i OB Zadar gdje se uspješno oporavio.

Komentara 1

KO
koza2
10:17 27.05.2012.

GSS oduvjek radi izvanredan posao.....Gospodo, moje poštovanje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije