Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od Putina
Povratak na članak

SAD planira teško naoružanje smjestiti na Baltik i u istočnu Europu

Oružje za satniju ili čak bataljun od oko 750 vojnika bilo bi smješteno u Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i možda Mađarskoj

Komentari 62

MG
marko.glasnovic.507
08:17 15.06.2015.

pentagon razmislja?? prije bi rekao da je naredio "saveznicima" da im se nadju baze jer krece tiha okupacija eu.. prvo ekonomska a iza sve ostale okupacije..ameri su postali pre nasilni pod masonerijom i nemaju zivaca cekat da pokore sviju pod svoje noge

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:09 15.06.2015.

zašto mediji ne pišu velikim slovima o izazivanju amerikanaca na europskom tlu, i stvaranju krize, još jedne u nizu? ne vidim razloga zašto ne bi naslov glasio 'obama prijeti miru u europi', kao što u stvarnosti i jest? zadivljuje otupjelostst europljana na ove američke čarke. pa kome su to rusi prijetnja?! ruski obrambeni proračun nije ni 10% 'savezničkog'. nije ruska vojska na granicama amerike, nego je obratno. 25 godina od raspada sssr-a amerikanci opkoljavaju rusiju. unatoč ekonomskoj inferiornosti, u vojnoj tehnici procjena amerikanaca je očito takva da im se mrači pred očima od ruske tehnike. to su činjenice, a činjenica koja njih sve skupa najviše muči jeste dizanje rusije, i povezivanje s istomišljenicima. bajke europljana da oni mogu bez nafte i plina ostat će na razini dječjih priča, mada su izrečene od strane osoba koje vode trenutno dosta moćne zemlje. al za 80 godina će biti samo osrednje. jer jedna vijetnam ima daleko više potencijala od francuske. ili možda mislite da vrijeme pljački europe i amerike ostatka svijeta nije završeno? sad slijedi odmazda, pobuna robova nekadašnjih. vi to ne vidite, jer gledate američke serije koje su zagadile naše medije, televiziju, sve puno nekakvih domovinskih i sigurnosnih prijetnji. zanimljivo da prijetnja americi nije skoro 5 milijuna beskućnika, ali je tamo neki muškarac u haljini iz afganistana. divota je živjeti u digitalno doba, a strahovati od buhe...

VL
RE
realisticki
09:29 15.06.2015.

Izjava poljskog ministra;- To je još jedan korak u povećanju američkog prisustva u Poljskoj i regiji. U ovoj izjavi, je uz Poljsku i regiju, zaboravio je spomenut i Rusiju, koja je i glavni razlog američkog prisustva. Sada Poljski političari kroje pravdu i demokraciju u toj regiji, zaboravljajući da su oni i Litva do 1654. držali Ukrajinu pod svojom okupacijom, dok ih Rusi nisu oslobodili. Prisustvo djelo američkih snaga smo imali prilike već vidjeti. Iz Vijetnama su se povukli, kad su uvidjeli svoju nemoć, i južni dio zemlje prepustili komunistima. Iz Afganistana se polako povlače, i ako njihovo prisustvo nije imali nekog efekta. U Irak su upali tražeći bojne otrove koji nisu postojali. Stvorili su politički nered, i bazu za IS, i sada neka Iračani sami rješavaju svoje probleme. Baltičke države i Poljska još uvijek gledaju Ameriku kroz razne Holivudske scenarije, ne razmišljajuci

VL
DA
DambacrnaMamba
08:32 15.06.2015.

"Oružje za satniju ili čak bataljun od oko 750 vojnika bilo bi smješteno u Poljsku, Rumunjsku, Bugarsku i moguće Mađarsku" .... sada se Putinu zasigurno već tresu gačune od straha ;-)

VL
Avatar d-ano
d-ano
09:54 15.06.2015.

Ovim cinom amerikanaca se produbljuje kriza izmedju EU i Rusije,,krsi se dogovor ,,,,,,za uzvrat bi pustio tenkove do KIjeva,, da gaze,pa nek ih brane ...sve sto imam uperio od atomskog uperio bi i aktivirao,,,,,pa da vidimo,,,,,,kad su krenuli dokle ce,,,,,,

VL
PE
pessimus
10:29 15.06.2015.

postaje sve jasnije zašto je izazvana kriza u ukrajini. sad je trebao naći razlog za raspored vojske i opreme u baltičkim zemljama te u poljskoj i bugarskoj. jedino im se, a to je bilo glavno, izjalovio krim. ne šepure se se američki ratni brodovi u sevastopolju.

VL
MG
marko.glasnovic.507
08:16 15.06.2015.

pentagon razmislja?? prije bi rekao da je naredio "saveznicima" da im se nadju baze jer krece tiha okupacija eu.. prvo ekonomska a iza sve ostale okupacije..ameri su postali pre nasilni pod masonerijom i nemaju zivaca cekat da pokore sviju pod svoje noge

VL
SA
Sauron
10:31 15.06.2015.

Naslov treba biti Amerika prijeti miru u Europi. Najlakše je batine preko tuđe guzice primiti. Stidim se što u EU i Vladama svih članica sjede takve spodobe koje su vlastito mišljenje i napredak i svoje državljane prodale amerima.

VL
BR
Branko102
10:40 15.06.2015.

USA planira strateški porobiti Europu.USA,trula judeomasonska korporativna tvorevina ,došla je do kraja puta.U svom padu prema dolje,nastoji za sobom povući cijeli svijet.

VL
PE
pessimus
11:03 15.06.2015.

svaka prisutnost vojske jedne države na teritoriju druge države je okupacija.

VL
AL
alikoka
18:02 15.06.2015.

Daklem strašno.Dečki iz USA su se još jednom us..li.Šta reć.

VL
DA
damocles
20:16 15.06.2015.

zasto bi putin napao istocnu europu? ne postoji nikakav motiv. ovo gomilanje oruzja na granice ruske federacije ne sluti na dobro. raketni stit, pa pokusaj bivse sovjetske republike pridobiti u nato- pa i coravi vidi da se priprema teren za rat. ili bolje reci armagedon

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:59 15.06.2015.

Sve novo-okupirane banane biti ce dodatno utvrdjene Americkom okupacijskom vojskom, ti kada jednom udju za razliku od Rusa nikad ne odlaze.Ne mogu se zaliti da nisu znali, s obzirom na iskustva Filipina, Kube, Paname, Japana, Njemacke, Italije i Juzne Koreje.. Od sada ce "uzivati" u vjecitom predratnom histeriji gdje ce se od te sirotinje traziti da od gazde kupuju sve vise i vise oruzja.

VL
ST
strsljen2013
19:41 15.06.2015.

A da to malo ozbiljno koristite protiv ISILA a ne ovu zajebanciju kao do sada.

VL
Avatar d-ano
d-ano
22:17 15.06.2015.

Rusija predlaže jačanje vojne suradnje zemalja BRICS-a

VL
Avatar CptRinas
CptRinas
17:41 15.06.2015.

A moskovskaja udzbenikskaja zavodaja planira udzbenike ruske gramatike za osnovne skole u Prtugalu...buhahahah. Je li to ona ludacha Clinton planira?

VL
JD
janjatovic.dejan7
12:29 18.06.2015.

Kad bi rusija stavila tesko naouruzanje u meksiko to bi onda bila ruska invazija amerike

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
11:22 16.06.2015.

Hrvatska je naslijedila dobre i skupe baze od kojih bi neke mogle poslužiti potrebama NATO saveza.Sve te objekte treba iskoristiti.

VL
BI
bigvucko
10:45 15.06.2015.

postoji hrvatska rijec za bataljun(=BOJNA) nije teško se informirati o vojnom nazivlju bar ne u danasnje vrijeme... kako to da ne postate takve komentare kada rusi rade vjezbe na granici NATO-a?kada bombarderima dolijetavaju sve do kalifornije?-nije bas defenzivno to...nitko nijee nevin u geopolitickim igrama... tih nekoliko stotina vojnika vise je reda radi,da posalju poruku rusima nego sta bi igrali neku vaznu ulogu u eventualnom sukobu.

VL
Avatar mason
mason
14:23 15.06.2015.

Ove drzave traze pomoc od Amerike ,Amerika nije nepozvan gost .Samo bi trebali donjeti koju nuklearnu,i onda niko nikog ne smije dirati.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.