Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
profesionalni putnik

Amerikanac oborio sve rekorde: Kupio jednu avionsku kartu i obišao svijet 923 puta

FILE PHOTO: A United Airlines 787 taxis as a United Airlines 767 lands at San Francisco International Airport, San Francisco
Foto: LOUIS NASTRO/REUTERS
1/2
11.07.2023.
u 13:23

Ovaj 69-godišnjak je sjedio u više od 12.000 letova, napravio sveukupno 923 orbite oko svijeta i time postavio rekord svih vremena. No to nije sve - zahvaljujući svojim letovima, Stuker je ostvario i mnoge financijske pogodnosti

Thomas Stuker, putnik američke zrakoplovne tvrtke United Airlines, postao je poznat po svom impresivnom rekordu - preletio je nevjerojatnih 37 milijuna kilometara tijekom protekle 33 godine. Sve je počelo 1989. godine kada je iskoristio posebnu ponudu za kupnju doživotne zrakoplovne karte po cijeni od 290.000 dolara.

Ovaj 69-godišnjak je sjedio u više od 12.000 letova, napravio sveukupno 923 orbite oko svijeta i time postavio rekord svih vremena. No to nije sve - zahvaljujući svojim letovima, Stuker je ostvario i mnoge financijske pogodnosti.

Svaki let mu je donosio bonus zračne milje koje je mogao zamijeniti za razne nagrade. Kroz godine, ove pogodnosti omogućile su mu da renovira bratovu kuću, dobije gostujuću ulogu u epizodi popularne serije "Seinfeld"a zbog njih je osvojio i bon u vrijednosti od 50.000 dolara koji može iskoristiti u popularnom američkom lancu trgovina. Stuker redovito koristi skupljene zračne milje kako bi se počastio luksuznim hotelima, višetjednim krstarenjima i posjetima vrhunskim restoranima.

POVEZANI ČLANCI:

Njemačka je često bila jedno od njegovih odredišta. Samo u 2019. godini, tijekom koje je prešao 2,3 milijuna kilometara, Stuker je 33 puta letio do Frankfurta, dok je vezu s Londonom koristio jednako često. Sveukupno, prije četiri godine je obavio 373 leta, što bi ga koštalo 2,44 milijuna dolara da nije imao posebnu kartu.

Stuker dijeli svoje dojmove s putovanja s pratiteljima na Instagramu, gdje objavljuje fotografije s pilotima i kokpitom. Njegov profil prati oko 13.000 ljudi. Kada su ga pitali za utjecaj zrakoplova na okoliš, Stuker je odgovorio da će zrakoplovi letjeti bez obzira na to je li on u njima ili ne. 'Putnici koji koriste privatne zrakoplove prouzrokuju mnogo veću štetu okolišu od mene', rekao je u intervjuu za Britanski GQ.

Thomas Stuker planira nastaviti s letovima i dalje, a tko zna koliko će još impresivnih kilometara prijeći u budućnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Stuker (@ua1flyer)

>>VIDEO Požar u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije