Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEOLOŠKE PODJELE U AMERICI

Amerika je u sve dubljim rovovima, a ni u Hrvatskoj nemaju sva djeca jednake mogućnosti obrazovanja

20.07.2023.
u 17:53

Godinu dana nakon odluke da pravo na pobačaj ne garantira Ustav, Vrhovni sud SAD-a u kojem većinu imaju konzervativci ograničio je mogućnost sveučilištima da pri upisu studenata uzimaju u obzir rasu, što je još dublje ideološki podijelilo zemlju. Dok je Amerika u sve dubljim rovovima, i u Hrvatskoj se vode rasprave kad su u pitanju privilegije manjinskih skupina

Komentara 12

SI
sigmundfreud
23:07 20.07.2023.

U Americi se plaća studiranje na svim sveučilištima, državnim i privatnim. Može se dobiti studentski kredit od banke, ali on ne pokriva sve troškove studiranja. Zato roditelji štede za studiranje svoje djece čim se dijete rodi. U Hrvatskoj je studiranje besplatno uz određene uvjete. Neusporedivo

SA
samader
21:15 20.07.2023.

ne lažite da vam je stalo do djece. cilj je da djece bude što manje Pogledati kako se kroz medije propagira način života koji promovira pobačaj, trenutni užitak u životu, uništavanje braka i žene kao majke, slavljenje životinja a nee čovjeka, itd. itd.

BE
Berlioz
02:25 21.07.2023.

Klasična frazeološka ideologija ljevice. Nikad i nigdje ne mogu uvjeti biti jednaki za sve. Nikad nećemo imati jednako obrazovane ili dobre roditelje, nikad nećemo imati svu djecu u dvoroditeljskim obiteljima, nikad djeca neće biti jednako pametna, nikad neće imati jednako dobre učitelje ili opremljene škole. Ne postoji POZITIVNA diskriminacija, postoji jedino diskriminacija i u 21 stoljeću bi zaista trebali prestati s tim nazadnim razmišljanjem. Kakva je to puštanje magle s romskom djecom ili djecom iz domova ili siromašnijih obitelji? Ni med cvjetjem ni pravice, niti je može biti u potpunosti. Zašto bi Romsko dijete imalo pravo prednosti pred mojim djetetom? Zbog boje kože, zato jer mu roditelji nisu željeli raditi, zato jer nije naslijedio ono što su stvarale generacije njegovih predaka? Zato bi moje dijete trebalo biti kažnjeno? Jer su se preci odricali da bi njihovim potomcima bilo bolje umjesto da su živjeli od socijalne pomoći ili krađe? Na koji način bi bilo pravedno da se mom djetetu oduzme nagrada koju je zaslužio svojim ponašanjem, odricanjem i učenjem te da se umjesto njega na sveučilište primi netko samo zato jer ima drugu boju kože ili jer mu roditelji nisu željeli živjeti po normama društva? To je pravednost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije