Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mislili da je mrtav

Američkog vojnika pronašli živog u Vijetnamu nakon 44 godine?

John Hartley Robertson
Unclaimed
30.04.2013.
u 21:46

Iako se vjeruje kako je John Hartley Robertson poginuo 1968. godine u Laosu, u novom dokumentarnom filmu 'Unclaimed' tvrdi se kako je Robertson živ i da mu je trenutno 76 godina

Narednik John Hartley Robertson jedan je od 60.000 vojnika poginulih u Vijetnamu, no njegova smrt postala je upitna. Iako se vjeruje kako je poginuo 1968. godine u Laosu, u novom dokumentarnom filmu  'Unclaimed' tvrdi se kako je Robertson živ i da mu je trenutno 76 godina, piše Daily Mail.

Autori filma tvrde kako su pronašli Robertsona koji živi u Vijetnamu, ne sjeća se svog rođendana ni imena svoje djece te ne govori engleski.

Robertson je redatelju Michaelu Jorgensenu rekao kako su ga nakon što se njegov helikopter srušio zarobili sjevernovijetnamski vojnici.

- Zaključali su me u kavez u šumi. Gubio sam svijest zbog mučenja i izgladnjivanja. Vojnik me udario palicom po glavi i vikao 'Amerikanac' -  rekao je. Dodao je kako je iz zatočeništva pobjegao nakon četiri godine te se skrivao u šumi, a onda ga je pronašla jedna žena koja mu je pomogla da ozdravi nakn čega mu je postala supruga. Robertson je uzeo prezime pokojnog muža svoje nove supruge te se vodi kao francusko vijetnamski stanovnik i zove se Dan Tan Ngoc.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije