Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA TRI VIDEA

Nije šala: Američki Senat uskoro će debatirati o - NLO-ima

Joe Biden signs COVID-19 Hate Crimes Act - Washington
Foto: Yuri Gripas - Pool via CNP/Newscom/PIXSELL
1/3
22.05.2021.
u 19:37

Rasprava o NLO-ima ne znači da oni imaju nužno ikakve veze s izvanzemaljcima, već se radi o objektima koje SAD ne može identificirati

Iako zvuči kao šala, nije. Američki obavještajci u lipnju će podnijeti Senatu izvještaj o “neidentificiranim letećim objektima” ili “neidentificiranim zračnim fenomenima”, kako ih naziva američka vlada.

Neki od najmoćnijih američkih senatora, poput republikanca Marca Rubija, naglašavaju da javnost mora ozbiljno tretirati pitanje snimljenih objekata ili fenomena koji se ne mogu objasniti. Čak je i bivši predsjednik Barack Obama tijekom proteklog tjedna u intervjuu govorio da američka vlada zaista posjeduje snimke objekata u zraku koji se ne mogu objasniti.

To pritom ne znači da ti NLO-i imaju nužno ikakve veze s izvanzemaljcima, koji su već desetljećima dio nedokazane američke političke mitologije, već se radi o fenomenima koje američke vlasti zasad ne mogu objasniti.

Odjel za identifikaciju od 2007.

Izvješće koje će biti predstavljeno Kongresu u lipnju sastavili su šef obavještajnih službi zemlje i ministar obrane, što dokazuje njegovu ozbiljnost. Javnosti će pokazati ono što Pentagon zna o NLO-ima, a posljednjih godina, piše NBC, razvile su se debate o pojedinim snimkama.

Pentagon je prošle godine javnosti pokazao tri takve snimke zračnih fenomena koji se ne mogu objasniti. U kolovozu je isto tako ministarstvo obrane osnovalo radnu skupinu za istraživanje NLO-a, nekoliko mjeseci nakon što je objavilo tri spomenuta videa, jedan iz 2004. te dva iz 2015. godine.

“Zračni fenomeni prikazani na videu i dalje su karakterizirani kao neidentificirani”, priopćio je Pentagon koji je tri videa objavio kako bi stao na kraj spekulacijama i glasinama, iako ih je zapravo samo osnažio.

Zanimljivo, američka je vlada još 2007. osnovala prvi odjel pod imenom “Program identifikacije napredne zračne prijetnje” i potiho mu je alocirala 22 milijuna dolara. O njemu je prvi put izvijestio New York Times prije četiri godine. Iako se pojam NLO-a u pop-kulturi povezuje s izvanzemaljcima, zapravo se radi o bilo kojem objektu koji se ne može opisati kao “poznatu letjelicu”.

– Zabrinut sam. Radi li se o taktičkim letjelicama koje šalje neka druga država, to bibio golem problem za nacionalnu sigurnost – rekao je poručnik Ryan Graves za CBS.

Slično tomu, senator Rubio rekao je da situaciju treba shvatiti ozbiljno.

– Možda ona ima jednostavan odgovor. Možda nema – rekao je Rubio.

U razgovor se protekli tjedan uključio i Barack Obama koji je u intervjuu za “Late Late Show” rekao da je pitao vojsku postoji li neki laboratorij u kojem ona drži izvanzemaljske predmete, kako se to zna govoriti u američkoj mitologiji.

– I odgovor je bio ne. Ali istina je, a sada sam ozbiljan, zaista postoje snimke objekata na nebu za koje ne znamo točno što su. Ne znamo objasniti kako se kreću, ne razumijemo njihovu putanju – rekao je Obama.

Tako se zainteresirana javnost, koja nestrpljivo čeka da čuje sadržaj izvješća, podijelila na dva dijela: oni koji se boje da se radi o letjelicama koje je poslala neka druga zemlja te strahuju za nacionalnu sigurnost, te oni koji ostavljaju prostor za spekulacije o izvanzemaljskom podrijetlu letjelica.

‘Smirite se, ljudi, to nisu izvanzemaljci’

No, kako je to napisao autor u National Reviewu u svom tekstu “Smirite se, ljudi, NLO nisu izvanzemaljci”: “Neke se stvari ne mijenjaju, poput ljudske fascinacije NLO-ima... te slabost bilo kakvih dokaza da su neidentificirani objekti išta više izvanzemaljski od gusaka (za koje se prije ispostavilo da su zapravo neki od snimljenih “NLO-a”, nap. a.)” te naglašava da američka vlada ima povijest objave sličnih poluinformacija o NLO-ima kako bi se pozornost skrenula sa zemaljskih skandala.

 

VIDEO Skandal u austrijskoj bolnici: Pacijentu amputirali pogrešnu nogu

Ključne riječi

Komentara 13

PL
@ploto@
21:52 22.05.2021.

Naravno da treba razgovarati o NLO-ima .Evo imam informacije da će Kamala Harris tražiti da se NLO-idi indentificiraju po rodnoj ideologiji !!

Avatar FrancJunior
FrancJunior
22:05 22.05.2021.

Nije to nista! Pa srbijanci, kao lideru u istrazivanju NLO, vec odavno posjeduju vanzemaljsku tehniku za sve i svasta, a i rekorderi su po vidjenju neprijateljskih NLO vec stoljecima!

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:58 22.05.2021.

Amerika je imala već barem 4 organizacije koje su itraživale NLOe i nikada nisu smjeli otvoriti svoje istraživanje javnosti - državna tajna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije