Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI
Povratak na članak

Biden najavio najveće naoružavanje Ukrajine dosad: 'Više od 600 tenkova...'

Dok su čelnici 30 članica NATO-a razgovarali u Madridu, ruske su snage intenzivirale napade u Ukrajini, uključujući raketne napade i granatiranje na južnu regiju Mikolajiva blizu bojišnice i Crnog mora

Komentari 78

Avatar kastanjer2
kastanjer2
13:51 30.06.2022.

U zapadnim medijima je prošao nezapaženo Godišnji kongres Ruskog saveza industrijalaca i poduzetnika (RSPP). Održan je jučer u nestandardnom formatu. Raspravljalo se o privatnim poslovnim problemima koji su se pogoršali suočeni sa sankcijama. Poduzetnici i predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva i Ruske banke koji su bili prisutni na kongresu prepoznaju nekontrolirano jačanje rublje kao prijetnju koja zahtijeva hitno rješenje. Nema jasnog mehanizma za slabljenje nacionalne valute. Odbija se rasprava o ovoj temi, stvara se nesigurnost, izvozne tvrtke, po njihovom mišljenju, nisu u stanju planirati rad. Svi pokušaji poslovanja da normaliziraju rad u uvjetima sankcija suočeni su, smatraju njihovi predstavnici, s problemom tečaja - unatoč dostupnosti sredstava, izvoznici ne mogu planirati ulaganja zbog neizvjesnosti oko budućih prihoda, kažu Kommersantovi sugovornici u svim velikim tvrtkama. Čelnica Središnje banke Rusije Elvira Nabiullina potvrdila je svoju predanost ciljanju inflacije. Nije ni čudo da Medvjedev prijeti ratom zbog sankcija.

VL
LI
liliZG
14:05 30.06.2022.

taj me čovjek skroz zbunjuje, ..kažu da zarađuju više nego prije sankcija, što je vjerojatno i točno , onda što priča protiv njih, u svakom ratu zelenaši zarađuju najviše.... ako im vjerovati , rusima bi bilo najbolje da ovo traje barem još godinu kao i sankcije , ... ponavljam , zarađuju trostruko više nego prije sankcija, tako bar tvrde....

VL
DU
Deleted user
14:30 30.06.2022.

Sada imamo posla s akutnom agresijom Rusije na Ukrajinu. Odgovor zapadnog svijeta:sankcije Sankcije su takodjer uvedene 2014. kao odgovor na akutnu situaciju sa Krimom. Tada smo imali osam godina da stvorimo bolju stvarnost. Nismo. Diplomatska rjesenja su svakako zamisliva. Agresiju svakako treba osuditi, ali treba traziti odrzivo dugorocno rjesenje. Vidimo da impulzivno uzvracanje cesto eskalira i da stvaramo(i Rusija i zapad) situacije koje je puno teze rijesiti. Kako mozemo uspostaviti dugorocne odnose s Rusijom, kao Europljani? Jer to je drzava koja granici s nama, a ne s Amerikom. Sankcije koje najbolje funkcioniraju su one u kojima ste takodjer spremni upustiti se u diplomaciju i iskrene pregovore.Postao sam pesimistican jer se cini da bi ovo mogao postati zamrznuti sukob. To znaci da Ukrajina nikada neće ući u NATO, jer s sukobom na njihovom teritoriju ne ispunjavaju uvjete. Cini mi se da su Rusi pomislili: ako to obecanje ne dobijemo na papiru, sami cemo stvoriti tu situaciju. Rusija stoga vise nece mijenjati svoju politiku. Istodobno, Zapadu je vrlo tesko ukinuti sankcije, a da ne izgubi obraz. Dakle, odrzavamo svojevrsno trajno neprijateljstvo zbog kojeg je svima jos gore.

VL
Avatar Svračak
Svračak
18:17 30.06.2022.

Kada bi zaratili da li bi drastično smanjili cijenu plina?

VL
Avatar Asterix
Asterix
14:35 30.06.2022.

Da je ovoga Medvedeva poslati s puškom na prvu crtu, ne da bi napunio gaće, napunio bi tačke. Lako tuđim ... gloginje mlatit.

VL
PR
pravednik2
17:06 30.06.2022.

Iz šefovog zadnjeg otvora izađe samo nakratko, nešto suludo promrmlja i vrati se nazad. Medvedev.

VL
DU
Deleted user
14:29 30.06.2022.

Sve ide na ruku Rusima. Međutim, pitanje je i dalje što će u konačnici biti, kada ovo njihovo zlo stane. Razne su procjene, jedna koja se bavi novim svjetskim energetskim poretkom kaže da su dugoročno Rusi gubitnici. Možda se između ostaloga i stoga ovaj shizo stalno pjeni.

VL
BU
Budni
16:37 30.06.2022.

I još kada se braniš na tuđem teritoriju!

VL
Avatar Behemot
Behemot
05:21 01.07.2022.

Od početka nitko ne govori o prekidu sukoba kako bi se sačuvali životi i imovina (i teritorij), nego se samo huška kako produžiti sukob kako bi Amerikanci što više zaradili na prodaji zastarjelog oružja sa skladišta. Ništa od tih donacija nije besplatno nego se uzima na kredit i već sada je dug toliko narastao da ga Ukrajina nikada neće moći otplatiti. Nije mi jasno da li ljudi koji navijaju za rat znaju da to znači uništenje Ukrajine kao zemlje i nacije?

VL
ZH
zhecko
20:18 01.07.2022.

Da budemo realni, Ukrajna i da dobije sva oružja iz cijelog svijeta, zbog kadrovskog stanja svoje vojske ne može dobiti rat!

VL
ZP
Zabranjen pristup
22:30 30.06.2022.

Sprema se na zalost rat. Treba polako napustati europu

VL
MK
Mkukicka
06:02 01.07.2022.

Kakva sudbina da moraš ovdje nešto komentirati

VL
CM
Crni_moj
05:49 01.07.2022.

Odakle svima toliko love, nekako se olako vrte milijarde već od početka korone.

VL
FI
filmok
06:03 01.07.2022.

bajden razmilja samo kako je na onom svetu zivot posto ga ovde vec duze vreme igubio,, nemogu verovati kakva je to nacija koja izabere mumiju za predsednika,pa od tolike amerike nema skolovanijih ljude osim njega

VL
DU
Deleted user
11:14 01.07.2022.

Biti će da to oružje i nije nešto. Koliko vidimo Rusi polako, ali sigurno napreduju.

VL
CM
Crni_moj
23:11 30.06.2022.

I na kraju svega kad se Umori o doći će Amerikanci i osloboditi nas od nas

VL
ZA
zagabria8
00:30 01.07.2022.

Amerikanci su totalno poludjeli. Žele napraviti svjetski rat u Europi daleko od njihovih domova. Šta Europski lideri čekaju, zuašto ne istjeraju Amerikance iu EU dok još nije kasno. 600 tenkova, to znmači direktno uključivanje u rat. Amerika je veće zlo od Rusije a bijedni EU lideri šute

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
22:52 30.06.2022.

Zemlje 'zlatne milijarde' sve ostale smatraju drugom rasom Danas na to da vladajuće elite na Zapadu žive u iluzijama i ne žele da uoče promene. "Zemlje 'zlatne milijarde' i dalje smatraju sve ostale svojim kolonijama, drugom rasom", Kolege na Zapadu pokušavaju da se suprotstave toku istorije i misle u kategorijama prošlog veka, SAD su proglasivši pobedu u Hladnom ratu svoje interese proglasile svetim Šabloni u politici i ekonomiji ne funkcionišu, iako zapadne zemlje pokušavaju da ih nametnu.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
19:44 30.06.2022.

Čudno, a stalno govore i ovdje se piše da je ustvari u Rusiji idila. Da im nikad nije bilo bolje nego sada. Da zarađuju više nego prije 5 mjeseci. Jako zanimljivo.

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
23:05 01.07.2022.

Što više oružja ukrajini to će rat dulje trajati i više će biti mrtvih ukrajinaca. NATO države žele zlo ukrajinskom narodu. Da se dogovorilo s Rusima do ovoga nebi niti došlo. Sada su gotovi pa i uz pobjedu. Ovo bi bila jedna od najgorih pirovih pobjeda ikada.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.