Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vulin

'Politika uvjetovanja neće pridonijeti dobrim odnosima Hrvatske i Srbije'

Aleksandar Vulin
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
04.02.2016.
u 15:53

Po Vulinovim riječima, "ako bi išli s politikom uvjetovanja, onda ta politika ne bi dovela ni do čega".

Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin ocijenio je danas da politika uvjetovanja ne može pridonijeti dobrim i iskrenim odnosima Srbije i Hrvatske.

Komentirajući za komercijalnu provladinu TV Pink nagađanja u beogradskom i zagrebačkom tisku o navodnim uvjetima koji se iz ureda hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović postavljaju za posjet srbijanskog predsjednika Hrvatskoj, Vulin je istaknuo da tog posjeta ne treba ni biti ako su točne tvrdnje da se na bilo koji način uvjetuje odlazak srbijanskog šefa države u Zagreb.

– Ako Hrvatska nekome može kazati kako prvo treba riješiti ovo ili ono pitanje, onda bi Srbija trebala reći da bi oni prvo trebali riješiti pitanje protjeranih 150.000 Srba, njihove imovine – rekao je Vulin za TV Pink u povodu tvrdnji beogradskog tiska da se iz ureda hrvatske predsjednice uvjetuje dolazak Nikolića u Zagreb.

Po Vulinovim riječima, "ako bi išli s politikom uvjetovanja, onda ta politika ne bi dovela ni do čega".

– Ako je ovo točno, jer službeno nismo ništa dobili, to bi govorilo da odnos Hrvatske nije dobar i nije iskren. Ja ne želim da to bude istina – rekao je Vulin, istaknuvši kako se "Srbija ponaša iskreno".

Naglašavajući da je Srbiji "svakako stalo do dobrosusjedskih odnosa sa svima u regiji pa i s Hrvatskom", Vulin je rekao da je takav odnos važan "ne samo zato što smo susjedi već i zato što ondje žive Srbi" i jer je dobro za čitavu regiju da sve bude u najboljem redu.

Beogradski list Blic objavio je, prenoseći poruku neimenovanog izvora iz ureda hrvatske predsjednice Grabar Kitarović, da Srbija mora riješiti bar jedno od otvorenih pitanja, kao što su nestali i povrat imovine, da bi Tomislav Nikolić mogao doći u posjet Zagrebu.

– Uvjeti predsjednice Hrvatske za sastanak s predsjednikom Srbije su rješavanje pitanja nestalih u ratu, povrat imovine, kulturnog blaga i arhivske građe, kao i problem granice na Dunavu – navodi Blic odgovor koji je dobio u uredu hrvatske predsjednice na pitanje kad će se sastati dvoje šefova država.

Nakon što je početkom tjedna beogradski tisak objavio kako se Nikolićevi suradnici spremaju doputovati sredinom veljače u Zagreb kako bi ugovorili njegov posjet Hrvatskoj, uslijedila je tvrdnja u zagrebačkom tisku da se posjet odgađa, navodno zbog Nikolićeva zahtjeva papi Franji da zaustavi proces kanonizacije kardinala Alojizja Stepinca.

>> Vulin: Srbija zabrinuta zbog stanja na grčko-makedonskoj granici

Komentara 35

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
16:36 04.02.2016.

Kako su se agresori naljutili kada ih se traži da kažu gdje su pokopali hrvatske branitelje i civile koje su iz Hrvatske odveli U logore diljem srbije , kako se nađu uvrijeđeni kada im se kaže da vrate ono štašta su opljačkali ! Kako bi se srbi ponašali da su oni žrtve a ne kao što jesu Agresori na Hrvatsku ????

EL
EldersRealm
16:39 04.02.2016.

"Srbija ponaša iskreno" je laž koja dokazuje per se da od ovog četnika istinu ne treba ni očekivati.

EK
EksilkroateTS
16:39 04.02.2016.

Mislim da je naša predsjednica još bila pre blaga s uvijetima! Cijeli svijet zna što su oni napravili Hrvatskoj a i "regiji" 90-ih. I umjesto da pognu glave i pomognu pri riješavanju tih teških pitanja oni kmeče svaki put kad im se nešto kaže!? A Nikolić i POGOTOVO Vulin se uopće više nebi trebali javljati jer zahtjevi Papi Franji i vrijeđanje na račun kardinala Stepinca je posipanje solju na rane Hrvatskog naroda. Svatko mora za svoje BAHATO ponašanje snositi konsekvence pa tako i Srbi. Prema tome nema više ulizivanja i samo naprijed predsjednice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije