Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Onaj me jurio po trgu, pa čim sam se okrenuo, zaustavio se'

Aleksandar Vučić
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
1/13
13.02.2018.
u 20:33

Kolinda Grabar-Kitarović je kriva zbog toga što sam ja tobože ponizio Hrvatsku, a ja sam kriv po svojoj prirodi, što sam Srbin, četnik ili što već hoćete, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je najvažniji rezultat njegova posjeta Hrvatskoj ono što će uslijediti, a to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske.

Vučić je rekao da se ne stidi reći da je zainteresiran za to da se učini sve što je moguće da bi se poboljšao položaj Hrvata koji žive prije svega u Vojvodini.

– Čak i da to ne mjerimo u brojevima ni u bilo čemu drugom, ti ljudi su građani Srbije, želimo da se osjećaju na najbolji način – rekao je Vučić za RTS.

– Nadam se da će hrvatska država na isti način postupiti prema Srbima, za koje sam danas vidio, a mogli ste i vi to vidjeti, naročito u Vrginmostu, u Podgorju, da se plaše, da ne smiju najotvorenije iskazati svoje mišljenje – dodao je.

Vučić se osvrnuo na teške riječi na račun njega i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja ga je pozvala u posjet.

– Ona je kriva zbog toga što sam ja tobože ponizio Hrvatsku, a ja sam kriv po svojoj prirodi, što sam Srbin, četnik ili što već hoćete – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
1/23

– Ja sam se trudio da i jed, i čemer, i sve ono kroz što prolazim ne pokazujem. Znate, ako vam pokažu da misle – baš me briga što su tebi spalili kuću, što su tvome ocu ubili oca, što su tvom ocu ubili djeda, baš me briga za sve to – a jedna tvoja izjava od prije 30 godina nije im se svidjela pa sada aj‘ ti budi kriv za sve to, vi stanete, gledate i ne vjerujete da uza sve vaše poruke o budućnosti neko i dalje na tome inzistira – rekao je Vučić.

– Mi ćemo poštovati ono što smo rekli, sto dana bez ijedne teške riječi, iako bih i danas imao mnogo što odgovoriti različitim dužnosnicima i onome što me jurio po trgu, pa čim sam se okrenuo, zaustavio se u toj jurnjavi – rekao je Vučić, vjerojatno se referirajući na svoj jučerašnji susret s Mostovim saborskim zastupnikom Mirom Buljem.

Neobična puška u rukama policije tijekom Vučićevog posjeta izazvala pažnju prolaznika:

Aleksandar Vučić
1/23

Na pitanje je li razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem bio neugodan, Vučić je rekao: – Ako mislite je li me netko uvrijedio ili tako nešto – Bože sačuvaj.

Međutim, kaže da je bilo teških tema.

– Oni su mislili da je pokretanje određenih tema otprilike glogov kolac u srce. Mi smo na to vrlo hladno odgovorili i, rekao bih, s mnogo više argumenata i odgovornosti – istaknuo je Vučić.

Dodao je da će predsjednica Grabar-Kitarović dobiti njegov poziv da prije ljeta posjeti Beograd i da je uvjeren da će ona doći.

Komentara 196

DU
Deleted user
21:20 13.02.2018.

Ako niste ratovali u Hrvatskoj i napadli je od kud naša arhiva u Srbiji i tek je sada vraćate.Di je ostala arhiva.Imate je ali je nedate.

DU
Deleted user
21:18 13.02.2018.

Interesantno da je bitno tko ti ubio dedu ili ko je ubijen u Jasenovcu.Ali nije bitni šta si govorio prije 25 godina i nije bitna Ovčara, i nije bitni koliko ste obitelji u Hrvatskoj zavili u crno ne samo Hrvatskih nego i vaših Srprskih jer ste ih huškali na rat i ubijanje pa vam se sve to obilo o glavu.Da ste bili pametni nebi ni bilo Oluje i sad vam svi krivi osim vas.A za našu predsjednicu no coment.Bit će izbori pamtiti a ne zaboraviti.

GE
Genivatreni
21:35 13.02.2018.

Kolinda je kriva jet je sama ispala kokoš a vučiću ti si ti isti onaj klinac koji je bio u glini samo malo stariji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije