Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dogovorena kampanja'

Aleksandar Vučić: Hrvatski mediji imaju politički nalog za napad na mene. Razlog je rast Srbije

Beograd: Aleksandar Vučić komentirao odlazak Srba na proslavu Oluje
Foto: M. M./ATAImages/PIXSELL
1/3
12.09.2021.
u 16:53

Rekao je da razlog za to leži u napretku Srbije, te poručio da ne želi, i ne bi trebalo da Srbija odgovara na isti način, već da nastavi sa svojim poslom, a to je jačanje i razvoj zemlje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da su svi mediji u Hrvatskoj krenuli u dogovorenu kampanju, koja je formalno naslovljena na njega, ali je zapravo protiv Srbije, srpskih interesa i bilo čega u Srbiji. Rekao je da razlog za to leži u napretku Srbije, te poručio da ne želi, i ne bi trebalo da Srbija odgovara na isti način, već da nastavi sa svojim poslom, a to je jačanje i razvoj zemlje.

"Ako pogledate, poslušate ili pročitate što govore, tu ne postoji povod za bilo što. Stigao je nalog, a kada dobijete politički nalog, onda to morate raditi. Oni su (mediji u Hrvatskoj) apsolutno ujedinjeni. Mislio sam da je to zemlja u EU, da ima drugačijih stavova, ali su u odnosu prema Srbiji uvijek jedinstveni i uvijek stopostotno protiv", rekao je Vučić novinarima u Kraljevu, javlja Blic.

Dodaje da će oni uvijek reći da to nije upereno protiv Srbije, već protiv njega, ali da se uvidom u sadržaj svih naslova, jasno vidi da to jesu napadi na Srbiju.

"Koliko god oni govorili o našoj agresiji, agresivnosti, koje nigdje nema. Ne mogu je vidjeti. Nisu ni u Crnoj Gori, pa su izmišljali. Nisam otišao u Crnu Goru. Nismo se miješali. Ali, dežurni krivac mora biti Srbija, a ja sam samo predstavnik", rekao je Vučić.

Na komentare da Srbija želi izbrisati 10. travnja, dan stvaranja NDH iz kalendara za mogući termin održavanja izbora, Vučić je rekao da nema ni govora o tome, već da je to izvučeno iz njegove izjave, u kojoj je pojasnio da je potencijalni datum izbora iduće godine između 3. i 17. travnja, ali da ne bi bilo logično da bude 10. travnja, jer je to dan stvaranja ustaške države pod čijom je zastavom stradalo najviše Srba.

''Zanimljivo da se oni ne stide 10. travnja, već se ponose. Dok sam predsjednik, ništa važno neće se događati 10. travnja u Srbiji. Ne možemo ga izbrisati iz kalendara niti iz sjećanja, jer je u NDH najveći broj Srba stradao'', istaknuo je Vučić.

Komentara 76

BO
bolnaistina
17:07 12.09.2021.

Pomno pratim Vučičeve izjave, ovaj je stvarno psihički obolio zbog hrvatske. Oluja95, u njemu aktivirala PTSP.

SA
samoljubav
17:16 12.09.2021.

Hahaha "rast Srbije". Pa totalno lud i zatucan narod.

MA
Markovinac
17:10 12.09.2021.

Gospodo Vucic je clan cetnickog pokreta i zasto to ne mogu napisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije