Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva javna svađa

Aleksandar Vučić: Europska komisija plaća novinare da lažu i napadaju vladu Srbije

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.01.2015.
u 17:46

Koalicijski partner Ivica Dačić nije ustao u obranu premijera, pa mediji spekuliraju da će zbog toga Dačić ostati bez položaja

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić posvađao se s dužnosnicima EU zbog jednog javnog natječaja, a to bi mogao biti i povod za obračun s prvim potpredsjednikom i šefom diplomacije Ivicom Dačićem, pa Večernje novosti najavljuju na naslovnici ''Dačiću prijeti izbacivanje iz vlade'', a Blic kaže ''tko ne brani Vučića leti iz vlade''. Moguće je tako da Vučićevi naprednjaci iz koalicije izbace Dačićeve socijaliste. O tome će u petak raspravljati Srpska napredna stranka. Sve je počelo nakon što su novinari Balkanske istraživačke mreže BIRN objavili da je bilo manipulacija oko natječaja za posao ispumpavanja vode na kopu Tamnava koji je dobila tvrtka Energotehnika Južna Bačka, a natjecale su se i dvije inozemne tvrtke. Kad su nedavno o tome novinari pitali Vučića, odgovor je bio radikalan.

– BIRN, to su oni koji su lagali oko Air Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina Davenporta i EU da govore nešto protiv vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali – rekao je Vučić. Uslijedio je oštar odgovor od glasnogovornice Maje Kocijančić koja je demantirala da EU plaća novinare za napade na vladu u Srbiji te zatražila od Vučića da osiguraju okruženje koje će podržati slobodu izražavanja i medija. Uslijedio je odgovor Beograda, Vučić tvrdi da su dvije zapadne kompanije bile skuplje od srpske te da je riječ o pritisku da se jedna od njih, 23 milijuna eura skuplja od srpske, prihvati.

– Neću biti vaša lutka na koncu – poručuje Vučić Bruxellesu. Međutim, u tom sporu nije se mogao čuti glas socijalista i Ivice Dačića, nisu ustali u obranu premijera, pa bi savez naprednjaka i socijalista mogao puknuti.

>> EU: Srpski premijer Vučić ne govori istinu!

Komentara 38

KR
krass
18:32 13.01.2015.

Vucic je premijer Srbije,sta vas boli ona stvar dali on laze ili ne, nego vudite sta ce te sa Milanivicem

KI
Kissinger
09:22 14.01.2015.

vučiću-da eu financira CIA kontrolira pojedine medije,zatim slijedi ekonomske "sankcije"i podrivanje demokratske izabrane vlade.ako te mjerene sruše vladu slijedi uvođenje zrakoplovne demokracije(libija i drugi).iz svega je vidljivo da su to amerska posla u izvedbi eu-pudlica.u svakom slučaju neće ti biti lako

DU
Deleted user
18:19 13.01.2015.

Vucic je angazirao Dodika za strucnog savjetnika. Uskoro repriza filma "kuda idu divlje svine"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije