Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi radnika

Aladrović i Opačak se drže stavova – presudit će ministarstvo?

požega, ceste, prosvjed, tomislav opačak (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/4
02.11.2011.
u 12:22

Spor između Cesta d.d. i Županijske uprave za ceste ostao je neriješen i nakon sastanaka župana i predsjednika uprave.

Ni nakon današnjeg sastanka župana Marijana Aladrovića i predsjednika uprave Cesta d.d. Tomislava Opačka nije razriješen spor između te tvrtke i Županijske uprave za ceste pa su prosvjedi radnika nastavljeni.

Podsjetimo, prosvjedi su počeli u petak navečer nakon što je iz ŽUC-a u slavonskobrodsku firmu došao dopis u kojemu ih se obavještava da se s njima više neće sklopiti ugovor o održavanju županijskih cesta na području Požeško-slavonske županije. U Cesti su ustvrdili da se ugovor mora sklopiti jer je sa ŽUC-om dogovoren okvirni sporazum o obavljanju tih poslova do 2013. godine, dok su u ŽUC-u mišljenja kako taj sporazum nije obvezujući nego samo ugovori koji se posebno sklapaju svake godine.

– Naši odvjetnici kažu da smo mi u pravu i mi ostajemo pri svojoj odluci – kazao je nakon sastanka župan Aladrović.

Isto je tvrdio i Opačak.

– Vjerojatno će u sporu morati presuditi Ministarstvo prometa i veza, no mi smo uvjereni da se novi ugovor s nama ne želi sklopiti jer se ti poslovi namjeravaju dati požeškoj firmi Presoflex gradnja. Naše sumnje potvrđuje i činjenica da se ta tvrtka 20. listopada registrirala za obavljanje poslova koje smo do sada mi obavljali – rekao je Opačak.

Nešto prije podneva tridesetak radnika Ceste, uz nazočnost policije, prosvjedovalo je ispred Županijske uprave za ceste. Policija čuva i ulaz u županiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije