Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kabul-Islamabad

Al-Qa'ida: SAD je odgovoran za terorističke napade u Pakistanu

taliban
AFP
17.11.2009.
u 16:09

Šef Al-Qa'idina ogranka u Afganistanu, Mustafa Abu al-Yazid, najnoviju teoriju zavjere trenutačno pokušava proširiti na području Afganistana i susjednog Pakistana čime se i dalje ustraje na teoriji da su američko-cionističke organizacije odgovorne za sve zlo u posljednjih osam godina.

Al-Qa'ida objavila je posljednju teoriju zavjere u kojoj optužuje američki Blackwater (sada Xe) za posljednji napad u pakistanskom Peshawaru. Šef Al-Qa'idina ogranka u Afganistanu, Mustafa Abu al-Yazid, najnoviju teoriju zavjere trenutačno pokušava proširiti na području Afganistana i susjednog Pakistana čime se i dalje ustraje na teoriji da su američko-cionističke organizacije odgovorne za sve zlo u posljednjih osam godina.

Predvoditelj terorističke organizacije u Afganistanu svoju je teoriju iznio na jednoj audiosnimci te napomenuo kako su takve taktike poznate iz rata koji je SAD vodio u Iraku. Al-Yazid je dodao kako je eksploziv, za koji je po njegovim riječima utvrđeno da potječe iz američke proizvodnje, bio postavljen točno za posjeta visokih američkih predstavnika kako bi se ponovno skrenula pozornost na mudžahedine koji ubijaju nedužne civile, navodi njemački Spiegel-Online. No, vođa Al-Qa'idina ogranka napominje kako su akcije njegove skupine uvijek dobro pripremljene te da najčešće civili ne stradaju.

 

 

Teroristi pokušavaju iskoristiti glasine koje su se proširile među stanovništvom kako su američki agenti i zaposlenici Blackwatera pripremali napade koji su usmrtili mnoge civile. Tako se već danas može čuti na kojim adresama i u kojim se zgradama skrivaju američki "agenti" i doušnici američko-cionističke urote što pojačava animozitet pakistanskog stanovništva i američkih predstavnika u zemlji koji novčano i logistički potpomažu pakistansku borbu protiv terorizma i islamskih ekstremista u graničnim dijelovima zemlje.

Al-Qa'idine prijetnje da će se rušiti vlast u Pakistanu sada su dobile novu dimenziju, onu promidžbenu. Bržim i najslobodnijim medijem, internetom, teroristička se promidžba vrlo brzo širi te dospijeva do najudaljenijih pripadnika islamske zajednice te simpatizera terorističkih organizacija kao što je Al-Qa'ida.

Komentara 40

MM
Mladen Miletić
20:21 17.11.2009.

Al-Qa\'ida: SAD je odgovoran za terorističke napade u Pakistanu, za neke je i to novost...

OB
-obrisani-
16:53 18.11.2009.

Bjesomar, ja mislim, da ti podcjenjujes islamisticne ekstremiste. Nisu svi bezzubi, bradati idioti. Mogu biti i visoko skolovani vjerski fanatici, koji su zivjeli na zaopadu i dobro taj zapad poznaju. Koji su zovjeli u Njemackoj (kao Atta) ili USA. Gdjee su se cak skolovali za pilote zrakoplova ... Akcija u New Yorku je bila senzacionalna, i veliki, najveci uspjeh terorizma, i istodobno katasrofalni neuspjeh americkih obavestajnih sluzbi - koje su bile nedaleko, lai ipak korak iza dogadjaja. Tako barem ja mislim! Pozdrav!

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
16:52 17.11.2009.

ma jok... azteci su odgovorni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije