Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NASILJA U GOSPIĆU

Aktivistice osudile izjavu državne odvjetnice: 'Očekujemo hitnu reakciju Vlade, pravosuđa i policije'

Gospić: Muškarac nožem napao suprugu i njenog prijatelja
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
24.08.2022.
u 10:30

Došli bismo do toga da bi se frekvencija raznih oblika muškog nasilja protiv žena smanjila, ali bi i stopa femicida bila znatno manja, odgovorili su na pitanje koje je državna odvjetnica jučer postavila

Aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb osudile su izjavu općinske državne odvjetnice Tatjane Šimunić Adamović u slučaju obiteljskog nasilja u Gospiću.

- Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici - izjavila je Šimonović Adamović jučer o temi 36-godišnjaka koji je pokušao ubiti suprugu i njenog prijatelja nakon uhićenja zbog prijetnji supruzi. 

Autonomna ženska kuća Zagreb očekuje hitnu reakciju Vlade RH, pravosuđa i policije kako bi se poslala jasna poruka da je nasilje protiv žena zabranjeno, navodi se u priopćenju, da se neće tolerirati u našem društvu te da će biti sankcionirano maksimalno zakonom propisanim kaznama.

''Konkretno, u ovom slučaju radilo se o nasilniku recidivisti, o kontinuitetu nasilja istog muškarca nad istom ženom. Policija je tjedan dana prije pokušaja ubojstva već intervenirala radi nasilja i prijetnji ubojstvom, no usprkos toga pušten je na slobodu'', navode.

''Pitamo se zar je zaista poruka države: "Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici"? Došli bismo do toga da bi se frekvencija raznih oblika muškog nasilja protiv žena smanjila, ali bi i stopa femicida bila znatno manja. Aktivistice AŽKZ-a mole premijera Plenkovića da hitno sazove tematsku sjednicu Vlade RH na temu prevencije i sprječavanja raznih oblika nasilja nad ženama, a s ciljem rigoroznog sankcioniranja nasilnika'', dodaje se u priopćenju.

>> VIDEO Skandal u Gospiću: Uhićen zbog prijetnji smrću, pušten uz mjere opreza, pa izbo suprugu (30) i mladića (31)

Komentara 1

AL
algyx
10:53 24.08.2022.

Jasno.. Feministkinje boli ona stvar što je i muškarac ispikan... toliko o jednakosti :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije