Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Zemuniku

Akrobatska skupina britanskog vojnog zrakoplovstava u posjetu Krilima Oluje

U Gornjoj se Stubici 23. put održavaju Susreti za Rudija
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
16.04.2021.
u 13:32

Prilikom dolaska u Vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić”, britanski Red Arrowsi izveli su pozdravni razlaz formacije.

Deset zrakoplova s članovima britanske akrobatske grupe RAF-a (Royal Air Force - Kraljevske zračne snage) sletjelo je u vojnu bazu Zemunik, gdje su posjetili članove Krila Oluje Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) na putu prema Grčkoj.

Dobrodošlicu su im poželjeli svi piloti akrobatske grupe Krila Oluje s timom potpore i zrakoplovnih tehničara koji su im omogućili nastavak putovanja.

“Nakon duge 2020., u kojoj se nismo uspjeli susresti na našoj stajanci, ali ni u zraku, zaista smo počašćeni što smo opet bili u prilici ugostiti naše drage prijatelje i pružiti im potporu u putovanju prema Grčkoj", rekao je vođa Krila Oluje, satnik Darko Belančić prilikom posjete Red Arrowsa.

Izrazio je nadu da će im sljedeća sezona biti uspješna i da će, unatoč svim izazovima, uspjeti odraditi sve treninge i nastupe i kvalitetno se za nju pripremiti.

"Veselimo se njihovom ponovnom posjetu pri povratku u Ujedinjenu Kraljevinu nakon završenog Springhawka i nadamo se da ćemo se uspjeti organizirati i isplanirati zajedničko letenje i razmjenu iskustava", dodao je Belančić.

Krila Oluje i Red Arrows prvi zajednički nastup na međunarodnom aeromitingu imali su 2010. prigodom proslave 50. obljetnice “Frecce Tricolori” u Udinama u Italiji, a najistaknutiji susret bio je 2015. na “Royal International Air Tattoo” u bazi RAF Fairford, kada su Krila Oluje osvojila nagradu za sveukupno najbolji nastup na tom najuglednijemu svjetskom vojnom aeromitingu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije