Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krimski vođa:
Povratak na članak

'Ako svijet prizna neovisnu Škotsku, mora priznati i Krim'

– Ako većina u bilo kojoj državi ili regiji donese odluku o neovisnosti, ja ću to osobno podržati – kazao je Aksionov

Komentari 39

Avatar MK
MK
17:41 10.09.2014.

...to nebi bilo priznanje neovisnosti Krima, nego priznanje aneksije Krima od strane Rusije. ...opet li ga muti.

VL
L0
luena 01
17:40 10.09.2014.

@N.Ternova Ukraina se izjasnila i odlucila za EU ,ima pravo na to kao i sbaka neovisnai priznata drzava podrzavana od drugih i EU sto bi ruska strana trebala respektirati ... Zbog cega se Rusija uzprotivila ,ne jer joj je Ukrainaa na srcu nego iz svojih starteskih interesa koje je vidila da polako gubi primanjem Ukraine u EU.. Kako su Nato i Amerika imali ili imaju iste te interese imaju i Rusi...

VL
L0
luena 01
17:31 10.09.2014.

Bezglavo i bezrepno laprdanje rusa,niste vi stitili stanovnistvo koje govori ruski jezik, nego svoje strateske i geostrateske interese.... Nitko normalan nece i ne moze reci da je mirni razlaz Skotske sa Britanijom i ovaj oruzani sukob koji se vodi u u Ukraini isto i na osnovi toga trazit priznanje Krima... Rusi su svojim potpisivanjem kod sporazuma priznali Ukrainu u cjelovitosti ali to su sad ocito zaboravili....

VL
Avatar poglavito
poglavito
22:35 10.09.2014.

'Ako svijet prizna neovisnu Škotsku, mora priznati i Krim' a ako prizna Krim onda može i DH do Drine ... hm... pa što nebi moglo , aj' sad priznavajte kolko' vam volja

VL
AA
aabbcc
20:51 10.09.2014.

Demokratsku volju naroda treba svugdje uvazavati a ne prihvatati kao tragediju i narodima nametati diktaturu.

VL
KN
knin95
17:54 10.09.2014.

Putin isto kao i prije Milosevic, bas istu pricu ima: nece da kaze da zeli iz stratesko ekonomskih interesa popoloviti tudju drzavu, nego eto brani svoju rusku fukaru u Ukraini-tako je i Slobo ko fol branio one papke iz Krajine. Druga teza: njegova vojska nije u Ukrajini nego su to eto domaci ( ukrainski Rusi ) koji se sami brane. I Slobo je govorio da nema njegovih u HR-u, a znali smo da je bilo.

VL
CH
chemica
17:40 10.09.2014.

Veliki i voljeni vođa, intelektom očigledno prikraćen. Uspoređivanje Krima i Škotske...Prva "sitna" razlika koja mi pada na pamet je da na teritoriju Škotske nema ni jednog jedinog neprijateljskog vojnika, ili bar vojnika neke druge države. Znači, građani vlastitom voljom i bez ikakve prisile odabiru svoju budućnost. Nema sile. Nema tenkova. Ljudski i civilizirano. Dozvoljeno međunarodnim pravom. Mogu da se prisajedine i majčici Kongu ako hoće. Sloboda i demokracija. Bez tenkova, samo da još jednom naglasim. Kao Česi i Slovaci svojevremeno. Sjeli ljudi lijepo za stol i dogovorili se, umjesto da se pokolju kao balkančine. Granice su im ostale iste, kao i balkančinama. Tako će ostati i u Ukrajini. Jer promjena granica je moguća isključivo mirnim sredstvima. Pregovori, ugovori, ali bez kame pod grkljanom. Putinov sistem zato nije prihvatljiv u 21. stoljeću. Krim će svakako biti priznat, ali isključivo od takvih "pitoresknih" državica kao što su Sjeverna Koreja i Kuba. Naravno da će najveće žrtve biti upravo njegovi stanovnici koji će biti zatvoreni u svom malom logoru, a jedini smjer kamo će moći putovati će biti na istok, prema Moskvi. Do Berlina, Beča. Budimpešte, do civilizacije općenito će morati putovati par tisuća kilometara duže nego svi ostali. Tako će do njih dolaziti i namirnice, elektronika, ama baš sve što žele kupiti u trgovini. To će ih naravno koštati bar pedeset posto skuplje. Kada živiš u zemlji koja je pod međunarodnim sankcijama, i ne može ti biti drugačije. Ako baš voliš jesti travu, da malo posolimo i popaprimo da ti lakše "klizi"?

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
18:12 10.09.2014.

Ruski pametnjakovići, šta ne priznate neovisnu Čečeniju i Dagestan?

VL
DU
Deleted user
17:32 10.09.2014.

Problem otcijepljenja Krima ne bi se pojavio da se EU nije umiješao na Ukrajinu a po naputku mentora Amera s ciljem da se NATO dovuče do same granice s Rusijom.

VL
Avatar Joja
Joja
18:07 10.09.2014.

hahaha Aksionov nebitan si i ti i tvoja podrska kao sto je bio i Martic kod carapana. Ujedinjeno Kraljestvo nije drzava vec unija koju vodi britanska kruna i Skoti imaju vise autonomije neg Ceceni. Usput zasto Cecenija nesmije proglasit nezavisnost?

VL
TU
turko
19:22 10.09.2014.

krim je bio dio rusije dok ga ukrajinac hruščov nije ptipojio ukrajini

VL
Avatar MK
MK
20:42 10.09.2014.

Putin se igra malo pandorinom kutijom... Moglo bi se to vidjeti i ovako: "Ako svijet prizna neovisnost Rusije, mora i neovisnost Škotske" ili bi se moglo vidjeti i ovako "Ako Rusija ne priznaje neovisnost Ukrajine, i svijet ne mora neovisnost Rusije" ili bi se moglo i vidjeti ovako "ako Rusija ne priznaje svoje granice - zašto bi bilo tko moro priznat Ruske granice?"

VL
Avatar Lutkica
Lutkica
22:04 10.09.2014.

ako svijet prizna neovisnu Škotsku, ne mora priznati Krim...i fućka nam se za Patuljka

VL
ZL
zlako
22:05 10.09.2014.

San petersbutger če takođe proglasiti autonomiju i Rusija to mora prije prihvatiti.I tako još tisuče gradova u Rusiji i desetak u tzv Srbiji.Dobar tek,gladuši.

VL
DU
Deleted user
17:06 11.09.2014.

Krim nije "slobodna drzava" I nije bilo glasanja za samostalnost!

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
19:47 11.09.2014.

ovaj lik je ili stvarno retardiran ili se takvim pravi. odcijepiti se može samo narod koji nema svoju nacionalnu državu. neka pita svog mentora putina hoće li dopustiti bilo kojoj republici u rusiji da se referendumom odcijepi od majčice rusije - čečeniji, nagorno-karabahu, dagestanu, ingušetiji, rostovskoj oblasti, sjevernom kavkazu... hoći li ih podržati kod pokušaja odvajanja? i hoće li reći gazdi putinu da se imaju pravo odcijepiti?

VL
Avatar abcd
abcd
23:44 10.09.2014.

Krim je dio Rusije i amen. Skotska ce se isto odvojiti od anglocetnika Engleza kojima ostaje uskoro Londonski pasaluk. Treba napomenuti sa su do sada bila tri refernduma na Krimu za prikljucenje Rusiji, svi su prosli, zadnji 2009., no Rusija je to stopirala. Zahvaljujuci americkom petljanju i izazivanju gradjanskog rata u Ukrajini, Krim je vracen tamo gdje i pripada -u Rusku Federaciju. Putin se opet pokazao kao vrstan strateg, isprdao se sa Obamom i ostalim klaunovima.

VL
UN
unbekant
06:34 11.09.2014.

Rusi su sila nebeska,bez rata,bez oruzja,se uzimaju teritorije,sve pregovorima i mirnim putem,a ne kao zapdni muljatori i osvajaci s ratovima "osvajaju"i otimaju tudje teritorije.

VL
KI
Kissinger
20:09 10.09.2014.

Koji dvostruki standardi ovdje , a kako smo mi stvorili našu državu !?

VL
Avatar spira
spira
18:25 10.09.2014.

Lunea01 da je ukrajinski narod želeo u EUrupu izabrao bi Viktora Juščenka. On je bio proevropski orjentisan. Januković legalni presednik Ukrajne koga je narod izabrao. Ali ga vojna hunta uz pomoć nacista u Majdanu uklonola . Morao je da pobegdnelonola . Morao je da pobegdne jer mu pretila likvidacija od nacista podpomognuta i finansirana od zapada .

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.