Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kajin smatra da mu je obavijesni razgovor zbog eksplozije u Pazinu napakirao HDZ Istre

Ako se policija igra moći, trebale bi smjene i u Istri

15.12.2008.
u 15:34

Policija je potvrdila da je obavila obavijesni razgovor s Damirom Kajinom po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu. Komentirajući priče o tome da ga se istražuje zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina kako je napad na Boćarski dom u Pazinu bio naručen, a da Thompson Istri samo donosi podjele, Damir Kajin je kazao: - U subotu oko 15 sati nazvao me Jakovčić i rekao da bi Dragutin Cestar, načelnik krim-policije Policijske uprave istarske, želio sa mnom razgovarati.

Tako je i bilo. Cestar je sa mnom telefonski razgovarao pet šest minuta i vjerojatno se naš razgovor snimao. Nismo pričali o Thompsonu nego o eksploziji u pazinskom Boćarskom domu. Sve mi to, ipak, miriše na narudžbu HDZ-a, odnosno Marina Roce, koji je javno tražio da se mene osudi. Ako se naša policija tako igra moći, trebale bi smjene i u istarskoj policiji kao i one kakave su bile na čelu MUP-a, jer ovako je pitanje koliko će Istrani biti sigurni - rekao je Kajin.

Neću koristiti imunitet
- Neću se pozivati na imunitet i spreman sam ići državnom odvjetniku. Čak i u zatvor mogu ići po pravdu. Ako zaslužim zatvor zato što sam se suprotstavio ustaštvu, pristajem i na zatvor. Pitam se bih li bio zaštićen da veličam ustaštvo, pozdravljam “Za dom spremni” i pjevam “Jasenovac i Gradišku staru “- kazao je Kajin. Tajnik HDZ-a Istarske županije Marino Roce Kajinu ne ostaje dužan.

Kajin je to isprovocirao
- Rekao sam da svi postupci upućuju na to da je Kajin odgovoran i da je isprovocirao teroristički čin u Boćarskom domu. Neka istraga utvrdi sve činjenice, i neka pokaže je li i tko taj čin naručio, jer Kajin govori o tome. Uzima si za pravo da sve zna, pa me čudi zašto policija s njim nije odmah kontaktirala. Čini se da Kajin zna i puno više. Da sam ja u Kajinovoj koži, nakon svega što je radio i govorio, bojao bih se za svoju sigurnost i tražio bih policijsku zaštitu. Kajin se, međutim, osjeća sigurnim, pa se pitam zna li on i nešto drugo o tome što se događa.

Saznanja su istarskog HDZ-a govore da je čovjek koji je postavio eksploziju u Boćarskom domu svoj glas davao IDS-u, a ne da je on Thompsonov fan - tvrdi Roce i poručuje Kajinu kako ga IDS-ovci traže karte za Thompsonov koncert.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije