Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ako netko ne zna upravljati svojom kućom, kako će se brinuti za Crkvu

21.01.2024. u 21:15

Nije nikakva tajna da je ekskluzivna veza između svećeničkog ređenja (i života) i celibata nametnuta tek na Drugom lateranskom saboru u 12. stoljeću. Celibat je u tom povijesnom trenutku u Latinskoj crkvi bio "privremeno rješenje" dok danas u Istočnoj crkvi veći šok predstavlja neoženjen svećenik nego onaj sa ženom i djecom

Ključne riječi

Komentara 6

PA
PavelHršak
12:34 24.01.2024.

Art of Noise - Zanimljivo tumačenje Biblije, "konkretnije, Novog Zavjeta". Tamo se o celibatu Kristovog svećenika ne govori, a tako ga je Katolička Crkva uvela tek Lateranskim koncilom u XIII st. nakon duljih diskusija. Ostale kršćanske crkve to nisu učinile. Što se tiče misionarstva npr. Anglikanska Crkva njeni misionari, oženjeni svećenici, već stoljećima uspješno djeluju širom svijeta. Tvrditi da ljudi u braku nisu sposobni biti svećenici je pretjerano, jer bi to ustvari značilo da nisu sposobni obavljati nikakvu aktivnost izvan obitelji. Što se, pak, tiče "dotičnog kolumnista", koji je napustio franjevački red, to ne znači da je prestao biti teolog koji dobro zna što govori.

Avatar SAS
SAS
09:03 22.01.2024.

Gluposti, ne možeš voditi i crkvu i obitelj....nemaš kad sve kvalitetno i s ljubavlju voditi

Avatar Art of Noise
Art of Noise
21:51 21.01.2024.

Ne može se služiti dvojici gospodara. To je i sâm Isus rekao. Pa ne znam o čemu, onda, dotični kolumnist govori, da ne upotrijebim neku drugu, "prikadniju", riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije