Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zemlja znanja

'Ako nam ukinu školarine, morat će nam davati više novca za znanost'

'03.11.2010., Karlovac - Dan Veleucilista u Karlovcu. Studenti na hodnicima.  Photo: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
28.01.2011.
u 15:50

Prihod od školarina nije se trošio za dividende, nego za unapređenje kvalitete nastave, obrazovanje djelatnika i razvoj

Državna smo ustanova i postupit ćemo onako kako kaže Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Međutim, očekujemo da se iz državnog proračuna ubuduće više izdvaja za znanje i znanost, jer to je najvrjedniji kapital koji društvo može imati. Od školarina nismo ostvarivali profit i isplaćivali dividende, nego smo taj novac ulagali u unapređenje kvalitete nastave, obrazovanje naših djelatnika i razvoj Veleučilišta, kazao je dekan Branko Wasserbauer, komentirajući najavu ministra Radovana Fuchsa o ukidanju školarina. Novim zakonom želi se spriječiti divljanje cijena školarina, a uvele bi se upisnine. Na Veleučilištu Karlovac cijene su bile od 5500 do najviše 15.000 kuna za specijalističke studije. Od ove akademske godine redoviti studenti prvu godinu ne plaćaju. Hoće li tako i ostati, ovisi o uspjehu.

– To je dobar model, jer nije u redu da porezni obveznici financiraju one koji ne ispunjavaju svoje obveze. Zalažem se za to da školovanje bude dostupno što većem broju studenata – kaže Wasserbauer.

Komentara 1

LE
leptirica11
20:00 28.01.2011.

a kad će on na red?jel i on sebi zabrijao u svojoj ružnoj glavi da je nedodirljiv,kao i mnogi dosad...GOSPON DEKAN se i tako ponaša kao da je to...takozvani fakultet!!???njegovo privatno vlasništvo... koliko još misli da će vedriti i oblačiti u karlovcu... jaaako \"male\"su mu školarine pa mu treba još pomoć od države...itako se tamo školuje vrlo kvalitetni kadar...\"studira\" se lovstvo,pivarstvo...i još neki lijevi besmisleni smjerovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije