Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"metalci" prijete

Ako do 15. 5. Brodosplit ne dobije poslove, uprava će na čekanje!

vedran dragičević
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.04.2011.
u 13:32

Od premijerke Kosor, predsjednika NO-a Vedrana Duvnjaka i direktora Srđana Kovača traže da ispune što su obećali – gradnju devet brodova. Posla nemaju, a ni strpljenja. Tvrde da je Brodosplit pred stečajem

– Radnici Brodosplita nisu naivci! Ne prihvaćamo ovo stanje kao da je predstečajni postupak. Tražimo od premijerke, predsjednika uprave Srđana Kovača i Vedrana Duvnjaka da realiziraju barem pola od obećanog, a obećali su da ćemo dobiti gradnju devet brodova. Nemamo više strpljenja. Ako u roku od 15 dana to ne realiziraju, poslije 15. svibnja upravu Brodosplita uputit ćemo na čekanje – poručio je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske s tiskovne konferencije "Brodogradnja - privatizacijska prevara".

Joško Franić, povjerenik SMH u Brodosplitu, naglašava da škverani više ovako, bez posla, ne mogu!

– Što radi Nadzorni odbor na čelu s Vedranom Duvnjakom, zašto ne prozove upravu? Zašto premijerka Kosor na sve ovo blagonaklono gleda? Privatizacija i program samoborskog DIV-a se ne provode – kazao je Franić.

Jedini su izlaz za splitske brodograditelje novi poslovi. Dovršavaju dva broda, a nakon toga nema narudžbi!

Sindikalni čelnici tvrde da je škver pred stečajem, a on po europskom zakonu znači likvidaciju!

– Radnici škvera neće bez riječi pratiti kako se urušava brodogradilište zbog možda skupine ljudi koji bi ovdje izgradili turistički kompleks. Njima brodogradilište treba samo da bi se obogatili preko noći. Ne pratite vlastite guzice i svoja tijela. Shvatite da spašavajući brodogradilište spašavate sami sebe – poručio je Dragičević državnim dužnosnicima.

SMH upravi Brodosplita zamjera što nije ugovorila četiri  najavljena broda za grčkog naručitelja. Užasnuti su što DIV nije ušao u škver i što se ne provodi privatizacija.

Trenutačno je na čekanju 409 splitskih škverana, a 1100 ih je na privremenom rasporedu.

– U škveranima još ima špirita. Nećemo dopustiti da ostanemo bez posla. Ovo je zadnje upozorenje. Nakon 15. svibnja krenut ćemo u drastične akcije – decidirano najavljuju čelnici SMH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije