Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŽBA S FRANCUZIMA

Ako čujete buku, ne brinite: Moguće je da će Rafalei probijali zvučni zid

Šibenik: Prelet Rafaleia povodom sve?anog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
10.05.2024.
u 14:16

Cilj zajedničkog leta je povećanje stupnja spremnosti hrvatskih pilota za integraciju s francuskim mornaričkim pilotima što doprinosi i jačanju NATO saveza, poručuju iz MORH-a

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, s dva višenamjenska borbena aviona Rafale, u petak će izvesti zajedničke letačke aktivnosti sa istim avionima Francuske ratne mornarice, tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida, priopćili su iz Ministarstva obrane. Avioni će poletjeti s francuskog nosača Charles de Gaulle, a zajednički let počinje u 14.30 sati u zoni iznad područja Like, do 20 kilometara visine. Piloti će uvježbavati borbu izvan vizualnog dometa "dva na dva“.

Nakon toga, između 15 i 15.15 sati, piloti će u formaciji sa četiri aviona, na visini do 300 do 350 metara iznad tla, preletjeti gradove Vir, Zadar, Šibenik i Split, nakon čega se razdvajaju i idu na slijetanje. Slijetanje je planirano oko 15.45 sati. Iz MORH-a upozoravaju da tijekom provedbe planiranog leta postoji mogućnost probijanja zvučnog zida, zbog čega se može očekivati i kratkotrajna pojačana buka. Građane mole za strpljenje i razumijevanje.

GALERIJA Ovo su novi čuvari hrvatskog neba: Pogledajte šest Rafalea koji su stigli u Hrvatsku

Šibenik: Prelet Rafaleia povodom sve?anog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak
1/29

VEZANI ČLANCI: 

Cilj zajedničkog leta je povećanje stupnja spremnosti hrvatskih pilota za integraciju s francuskim mornaričkim pilotima što doprinosi i jačanju NATO saveza, poručuju iz MORH-a. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima o uporabi zračnog prostora u Hrvatskoj, napomenuli su iz nadležnog ministarstva.

VIDEO Vladari hrvatskoga neba: Rafali preletjeli iznad Rijeke povodom obljetnice Bljeska

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Idler
Idler
18:10 10.05.2024.

Nek sam letaju, probijaju zvučne zide, meni je ve tople oko srčeka 😁🇭🇷

Avatar istovari
istovari
21:22 10.05.2024.

Kao da se zid ne može zaobići već se mora probijati.

HA
Hary3
20:02 10.05.2024.

Crveni poletarci pate. Komu smetaju CRO Rafali, izbor je lak. Seli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije