Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Akcija spasimo blokirane: 3 mjere koje Vlada mora hitno donijeti

naslovnica
13.03.2018.
u 00:03

Rješenja ne smiju biti parcijalna jer će u protivnom problem opet eksplodirati

Nitko, osim predstavnika banaka i Fine, nije baš impresioniran vatrogasnim mjerama za spas blokiranih građana koje je Vlada nedavno predstavila. Svele su se na otpise dugova socijalnim slučajevima za dugove manje od 20 tisuća kuna i “automatske” osobne stečajeve za te iste iznose, kod blokada duljih od tri godine.

S obzirom na to da su iz Ministarstva pravosuđa najavili još dva tjedna “brušenja” mogućih rješenja, možda bi im dobar putokaz bili prijedlozi koje donosimo nakon što smo s dužnicima, koje nisu uključili u taj proces, pretresli najveće probleme.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme: 

>>Potresi u HDZ-u zbog Istanbulske konvencije

>>5 godina pontifikata: Papa je protresao Crkvu i svijet, a Crkvi u Hrvata donio nove biskupe i uličnu evangelizaciju

>>Nives i Goran Ivanišević nakon vjenčanja čekaju prinovu

>>HAZU digitalizirao Tina Ujevića: Osobni zapisi pokazuju da nije bio samo boem

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:26 12.03.2018.

Turske plaće a Švicarske kazne i zakoni van pameti pa se onda čude zašto sirotinja bježi van zemlje, pa zbog vas štetočine, isključivo zbog vas, vi ste uzrok i posljedica svih nedaća ovog napaćenog naroda, samo vi stranački uhljebi ii niko više, vi ste rak rana ove države, nedo vas bog nikome.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:33 13.03.2018.

Sve je to nista, oprost treba ici min do 150 000 kn, 20 000 je kap u moru.

DU
Deleted user
06:58 13.03.2018.

Poruka svima koji redovito, nerijetko uz neimaštinu, plaćaju svoje račune i obveze prema državi, bankama i telekomima - da su ovce na čiju grbaču će sjesti i nepodmireni računi i rate gore spomenutih, tj. država će posredovati u veći viđenom obliku poreznih olakšica, ako se oproste dugovi i neplaćeni računi spomenutih, a ovce će biti i dalje redovito šišane drakonskim porezima (PDV 25 % nas stavlja uz bok Danske i Švedske) da se to sve iskompenzira u proračunu kasnije. I takva idila će se i dalje nastaviti - uz gorku spoznaju da je financ. disciplina nepoznat balkanski pojam i da nitko ne može biti terećen za tuđe privatne dugove i nepodmirene kreditne rate jer država je po definiciji res publica, tj. građani su dužni snositi samo troškove državnog aparata, ne da se njihov novac koristi za "ispeglati" obveze drugih građana nastalih po kojekakvim ugovornim privatnim odnosima ili neplaćanjem isporučenih usluga, kao što su komunalije. Ali dug napraviti i ne platiti te prkosno se hvalisati u obližnjem kafiću kako ih je sve zafrkn o - e takvi balkanski likovi nikad ne izlaze iz mode nego još i potpomaže ih država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije