Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI SVIJET NEMOĆAN
Povratak na članak

Akcija spašavanja nije uspjela: Dobrom dupinu nema spasa

Zbog dugog izlaganja suncu na dupinovim leđima i glavi pojavile su se velike opekline, a s tijela su mu se odvajali cijeli komadi kože.

Komentari 11

OB
-obrisani-
17:32 08.06.2010.

Dobro kažeš - kraljuMilutinu- Ali dodajem i \"dole s tim mrežetinama.\"

VL
BL
Bljakonja
23:35 08.06.2010.

Očekuje se potez Luke Omana...prvo, da organizira komemoraciju i ispraćaj dupina iz krematorija na Mirogoju...a potom da Bajiću uputi zahtjev za pokretanje istrage protiv ribara Palunka zbog ugrožavanja populacije Flippera.

VL
OB
-obrisani-
05:29 09.06.2010.

Ubijaju ih u ovom slučaju naši ribari koji potom ulovljenu ribu prodaju Talijanima za Eure, a mi dobijamo zamrznuto smeće po trgov. centrima. Pos.... se na ovakvu Hrvatsku.

VL
WP
W_P38
15:40 08.06.2010.

@KraljMilutin idi, bre leči se, a mjesto ti je među \"čivijašima\" i \"čarapanima\"...

VL
Avatar Gricka**
Gricka**
16:38 08.06.2010.

Kakve su to mreze koje ubiju delfine, pi*** im materina i onima koji ubijaju delfine!!!

VL
Avatar fly
fly
17:13 08.06.2010.

:\'(((

VL
OB
-obrisani-
15:23 08.06.2010.

bravo,mogli ste za tu lovu da izlecite neko jadno dete a delfinu metak u glavu kad mu vec nema spasa...a ovako ste dali 20 000e ni za sta,taman koliko kosta transplatacija...

VL
OB
-obrisani-
18:23 08.06.2010.

DUPINI - VOLJENI, ALI I MASAKRIRANI Od davnine dupini ocaravaju covjeka i cine nas radoznalim. Ribari ih ne vole u blizini jer im unistavaju mreze i kradu ribu, iako su oni dobar vodic- gdje ima dupina, ima i ribe. UU raznim krajevima svijeta dupini se love i ubijaju usprkos uvedenim mjerama zastite. Na otocima Faroer, izmedju Skotske i Irske, postoji obicaj “pokolja” stotine dupina svake godine. Ribari ih “opkole” barkama, hvataju u mrezu i ubijaju kako bi koristili njihovo meso i mast. Zar je moguce da se covjekov najveci “morski” prijatelj najde na jelovniku? Dupin, jedini prijatelj ronilaca na velikim morskim dubinama, zabavljac pomoraca na dalekim putovanjima, spasilac kupaca u nevolji, veliki obozavatelj djece i najinteligentnije morsko bice - ulovljen u ribarevu mrezu i razrezan kao guma!! Drugu veliku opasnost za dupine predstavlja zagadjenost mora. Razni otrovi kemijsko - industrijske tvari koje se skupljaju na kozi dupina i na ribi kojom se on hrani, izazivaju teske hormonalne poremecaje i onemogucavaju razmnozavanje. Potpuno prilagodjen morskoj sredini u kojoj se prirodno i lako krece, dupin voli kontakte s covjekom. Jedni im uzvracaju ljubavlju i brigom, a drugi na najgori moguci nacin - ubijanjem. Zbog svoje inteligencije, dupini se cesto dresiraju za izvodjene predstava u bazenima, kao i za obavljanje podmorskih radova u brodogradilistima, te se posebno danas koriste u vojne svrhe, brze zarone od ronilaca, sluze kao glasnici za ljude na kopnu i one na dnu mora, pronalaze podmornice i izvrsavaju prave vojne misije

VL
Avatar arcanius
arcanius
14:45 08.06.2010.

više mi je žao kad ovo vidim, nego kad čovjek umre.... :(

VL
OB
-obrisani-
15:46 08.06.2010.

ma sve,cool,ja sam popiz... jos pre mesec dana,neki idiot je isekao kerusi sve sape,i za dva dana su ljudi dkupili 50 000e za proteze koje se rade samo u nemackoj i to se nedeljama vrtelo na TV,u isto vreme,decak od 6 god,roditelji siromasni a on ko lutkica,pola godine ne mogu da skupe 15 000e za transplataciju bubrega?????e sad mi objasni sta znaci rec licemerstvo i humanost.nemoj pogresno da me shvatis,al ako smo dotle dosli da nas vise pogadja sudbina zivotinje nego ljudskog mladunceta,eeeeeeeeeee,opasno su se poremetile vrednosti u ljudskom drustvu.... naravno da mi je zao delfina i psa i svakog zivog bica,i ja sam roditelj....al sto je mnogo,mnogo je.

VL
SI
sikert
08:11 09.06.2010.

zakazali su pojedinci i i institucije koji su trebali reagirati i odmah pokrenuti akciju kada je dupin viđen, uspavati ga i osloboditi tereta koji ga je vukao na dno a \"gospoda\" na rivi piju kavicu i čekaju kaj se bude desilo.E pa sada neka ih netko pozove i pita što nisu poduzelim sve da se dobri dupin spasi a i ribare bi trebalo malo za uši. Ronio sam prošle godine oko Iža i zapleo se u ribarku mrežu, skinuo bocu i cijelu mrežu ( a mislim daje bila duga oko 400 m) cijelu izrezao da ju ne mogu nikada sastaviti.Trebalo bi bolje vršiti nadzor nad divljim stranim roniocima koji rone bez plaćeno dozvole i rone i gdje je zabranjeno no policije na moru nema kao što već godinama ljetujem u Rovinju i mogu Vam reći da tih 15 dana kolikom budem dolje u gradu nisam još sreo niti jednog jedinog policajca čak ni u večernjoj ophodnji-sramota.Karamarko -gdje si.? Hrane i zabavljaju svoju kućne turiste neprijavljenog boravka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.