Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI SVIJET NEMOĆAN

Akcija spašavanja nije uspjela: Dobrom dupinu nema spasa

dupin (1)
Plavi svijet
08.06.2010.
u 13:35

Zbog dugog izlaganja suncu na dupinovim leđima i glavi pojavile su se velike opekline, a s tijela su mu se odvajali cijeli komadi kože.

Dobrom dupinu koji je još prije tjedan dana zamijećen kako ozlijeđen pliva kod uvale Mala Lamljana kod otoka Ugljana nažalost nema spasa. To nam je nakon neuspjele jučerašnje akcije spašavanja kod jednog uzgajališta ribe između Dugog otoka i Rave izjavio Draško Holcer, predsjednik Plavog svijeta, instituta za istraživanje i zaštitu mora.

Plavi svijet i GSS s ukupno 15-ak ljudi u ponedjeljak su cijeli dan pokušavali spasiti dupina, a od Ministarstva kulture dobili su i sredstva za skupocjeni antibiotik. No, dupin iako se teško kretao i gotovo je samo plutao na površini mora, nije uhvaćen.

Zbog dugog izlaganja suncu na dupinovim leđima i glavi pojavile su se velike opekline, a s tijela su mu se odvajali cijeli komadi kože.  Dupin ima ozljede i po bokovima, upale, a iako je proteklih dana uspio otkinuti komade mreže i konopa koji su ga ozlijedili, ozljeda repa bila je tolika da je mu je gotovo u cijelosti onemogućavala pokretanje repa.

Iz Plavog svijeta su naveli da mladom dupinu, koji je prije nekoliko dana također ozlijeđen viđen kod Telašćice, nema traga.

Ključne riječi

Komentara 11

BL
Bljakonja
23:35 08.06.2010.

Očekuje se potez Luke Omana...prvo, da organizira komemoraciju i ispraćaj dupina iz krematorija na Mirogoju...a potom da Bajiću uputi zahtjev za pokretanje istrage protiv ribara Palunka zbog ugrožavanja populacije Flippera.

OB
-obrisani-
05:29 09.06.2010.

Ubijaju ih u ovom slučaju naši ribari koji potom ulovljenu ribu prodaju Talijanima za Eure, a mi dobijamo zamrznuto smeće po trgov. centrima. Pos.... se na ovakvu Hrvatsku.

OB
-obrisani-
17:32 08.06.2010.

Dobro kažeš - kraljuMilutinu- Ali dodajem i \"dole s tim mrežetinama.\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije