Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Akcija 'Pržiona': Policija oduzela oko 26.000 CD-a i DVD-a, 30 računala...

cd
Arhivska fotografija
18.11.2009.
u 20:07

Akcija je provedena zbog sumnji da je počinjeno kazneno djelo nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

Policijski službenici zagrebačke Policijske uprave su, u sklopu operativne akcije "Pržiona", oduzeli oko 26.000 CD-a i DVD-a, više od 30 računala i drugih medija za pohranu podataka (memorijski stickovi, hard diskovi), nekoliko snimača, skenera i ostale opreme, zbog sumnji da je počinjeno kazneno djelo nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Akcija je započela u utorak, 17. studenoga, a proveo ju je Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, Odjela gospodarskog kriminaliteta.

Policijski službenici PU zagrebačke pretražili su više stanova i drugih prostorija na području Grada Zagreba.

Privremenim oduzimanjem navedenih predmeta završena je prva faza operativne akcije "Pržiona“ te će se pretražiti oduzeti predmeti (računala, CD-a i DVD-a, memorijskih stickova itd.) kako bi se provjerila legalnost sadržaja koji se nalaze na njima te utvrdilo postojanje kaznenih djela.

Ključne riječi

Komentara 30

DV
dvorskaluda
19:53 19.11.2009.

Hura, .............................................................. Policija lovi teške lopine, štite nas od opakog kriminala. Bravo.....A kad bute lovili ubojice, razbijače, ucjenjivače, kad bute pijanim idiotima oduzeli ne samo vozačku nego i vozilo i strpali ih u zatvor na pet godina??? Kad bute lovili varalice...Ili ništa od toga, sada poslije CD-a i DVD-a, slijede??? video kasete??

XN
xnet0822
09:57 19.11.2009.

Ma svašta na ovom svijetu ! A zašto Policija ne krene u akciju \"Lihvar\" i ne uhiti ove luđake koji svugdje po gradu raspačavaju oglase o \"kreditima \" http://www.krediti.com.hr/?gclid=COn3_Y_ywJ0CFcgSzAodLQurqg http://www.krediti.com.hr/krediti.pdf

XN
xnet0822
11:08 19.11.2009.

Meni nije jasno : zašto je Policija zaplijenila skenere i snimače, kad u njima neće naći ništa pohranjeno ? To su dodatne periferije svakog kompa i ne služe za pohranu podataka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije