Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan planeta zemlje

Akcija na Žumberku - Očistimo Hrvatsku od auto olupina

Auto olupine
Frank May/PIXSELL
19.04.2013.
u 13:24

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja na svim kontinentima u više od 175 država brojim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta.

Svake godine se 22. travnja obilježava Dan planeta Zemlje. Ove godine, tim povodom, u organizaciji Odbora za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskoga sabora i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj „Zelene stope“ provest će se akcija „Očistimo Hrvatsku od auto olupina“ na Žumberačkom gorju.

Važnost uklanjanja olupina ostavljenih u prirodi prepoznala je Udruga „Zelene stope“ te je dosadašnjim akcijama prikupila oko 14.000 olupina širom Hrvatske. Uz članove Odbora za zaštitu okoliša i prirode te članove Udruge „Zelene stope“ u akciju prikupljanja i zbrinjavanja auto olupine uključit će se i djelatnici Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje te članovi Lovačke udruge „Žumberačka gora“. Planiran je i posjet Javnoj ustanovi „Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje“ kojoj je osnovni cilj zaštita i očuvanje prirodnih i kulturnih ljepota ovog parka prirode proglašenog odlukom Hrvatskog sabora 1999. godine.

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja na svim kontinentima u više od 175 država brojim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta. Ova globalna inicijativa usmjerena je prema zaštiti prirodnih resursa našeg planeta i ima za cilj skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine, uz značajan angažman udruga za zaštitu okoliša i prirode.

>>dm green city open obilježit će Dan planeta Zemlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije