Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na sankcije?

Ahmadinedžad tvrdi da je Iran spreman za nastavak pregovora

Ahmadinedžad
Reuters
26.01.2012.
u 15:38

Iran je spreman za nastavak pregovora koji su zaustavljeni prije otprilike godinu dana – izjavio je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da je embargo na uvoz nafte koji su SAD i EU odlučili uvesti Iranu beskoristan te je naglasio kako su spremni za nastavak pregovora o nuklearnom programu, prenosi radio Slobodna Europa.

Kina je ocijenila da sankcije nisu konstruktivan način rješavanja problema. Nešto slično tvrdi i Rusija koja je kazala da uvođenje sankcija ne pomaže rješavanju situacije, već samo "raspiruje vatru" međunarodne zajednice kad je riječ o Iranu.

Podsjetimo, IAEA je ustvrdila kako je moguće da Iran proizvodi nuklearno oružje, što ovi oštro demantiraju.

Komentara 88

OB
-obrisani-
15:43 26.01.2012.

Maaaa,nepravimo mi nuklearno oruzje samo nuklearne bombice,ono kao petarde za novu godinu.Sto sta fali.....Mislim, to je samo zaje*******

OB
-obrisani-
16:00 26.01.2012.

I Europa je spremna na pregovore, ali to europski politicari ne smiju javno reci. Zna se sto ceka onoga tko se usudi usprotiviti volji Benjamina Netanyahua i izraelskog lobija u Americi. Sad se Iran naziva najvecim prijetnjom svjetskog mira, a nitko od tih uvazenih politicara da se usudi da barem jednom prozove Izrael. Posljeratno ponasanje velikih sila je pokazalo da u politici istina i moral ne postoji. Sve se svelo na lazi, prevare, manipulacije, a ako oni ne pomognu koristi se otvorena vojna sila. Za one koji planiraju buducnost svijeta Iran kao jedna od rijetkih zemalja koja se usudila kritizirati Izrael je sigurno prijetnja. Bas kao i covjek koji je posten i govori istinu prijetnja lazovu i kradljivcu. Posto je vecina naroda nesposobna da razmislja vlastitom glavom i pretvorili su se u masine, takva vecina ce prihvatiti sve lazi koji im se serviraju kao apsolutnu istinu. Cilj je Iran poniziti i prinuditi Irance da postanu americki robovi, bas kao sto je to danas vecina zapadnog svijeta. A kad Iranci prihvate americki kulturni kic, americka vlada ce ih hvaliti do nebesa.

OB
-obrisani-
19:37 26.01.2012.

Nemam nista protiv ako je decko, i pored toga sto je vrlo inteligentan, pomalo i misicav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije