Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sberbank

Moskva i službeno potvrdila kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
02.08.2017.
u 18:52

Banka se je osjećala prevarenom, jer im je obitelj Todorić prilikom odobrenja zadnjeg kredita od 100 milijuna eura u veljači, dala krive podatke o stanju u koncernu.

Iako se već nekoliko dana nagađa da je Sberbank podnijela kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića, ta nam je banka iz sjedišta u Moskvi danas i službeno potvrdila 'da je kaznena prijava protiv Todorića  podignuta'.

U intervjuu koji je za našu novinu dao prije dva mjeseca drugi čovjek te banke Maksim Poletajev rečeno je da tužba nije isključena, ali da je i prerano o tome govoriti. Banka se je osjećala prevarenom, jer im je obitelj Todorić prilikom odobrenja zadnjeg kredita od 100 milijuna eura u veljači, dala krive podatke o stanju u koncernu.

'Za posljednjih 100 milijuna eura imali smo kolateral i znali smo da je obitelj svjesna situacije u kompaniji. Lagali su nam, dali nam krive informacije, to nije u redu. Zato imamo različite poglede na odgovornost i uloge. Što se tiče obitelji, ne isključujem da će doći do tužbe, o ostalom je još prerano govoriti. Ruska uzrečica kaže: bolje mršav kompromis nego debela tužba. Pokušat ćemo naći najbolje rješenje za sve.' - rekao nam je u svibnju Poletajev.

Za taj kredit jamstvo je osobna imovina Todorića, pa tako i dio Kulmerovih dvora. No jasno je da je banci, tj.Poletajevu koji je pregovarao i odobrio zadnji kredit, teže činjenica što je obitelj lagala oko stanja u Agrokoru.

Inače, Sberbank se još nije odlučio hoće li sudjelovati u kreditnom aranžmanu od 480 milijuna eura, kojem su sve ostale zainteresirane banke pristupile. Ruska banka i dalje razgovara s izvanrednom upravom u Agrokoru.

Komentara 73

Avatar Matija22
Matija22
19:00 02.08.2017.

u gulag ga pošaljite

DU
Deleted user
19:44 02.08.2017.

Samo je hrvatski narod tolerantan i ne osjeća se prevareno!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:34 02.08.2017.

Todorić zeznuo ortake, izvukao lovu i odoveo koncern u propast. Još uvijek je sve pod kontrolom i u bijelim rukavicama. Tek dolazi vrijeme prljavoga veša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije