Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Rendulić: Todorić nije tražio novac bez ugovora

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
01.08.2017.
u 12:04

Naravno da Todorić nije tražio da kineski investitor bez ikakvog osigurača "pusti" 70 milijuna eura, kaže predsjednik Kinesko-jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA)

Prije nekoliko mjeseci, neposredno prije nego što je Vlada donijela lex Agrokor i preuzela upravu nad najvećom domaćom privatnom tvrtkom u sjedištu Agrokora Ivica Todorić održao je dramatičan sastanak s kineskim investitorima. Sastanak o kojem piše današnji Nacional doista se dogodio, no SEEbiz doznaje kako je pogrešno interpretiran.

Predsjednik Kinesko-jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić kaže kako je pogrešno interpretirano da je Ivica Todorić tražio 70 milijuna eura bez ikakvog ugovora. Radi se naprosto o tome da je ta prva tranša trebala biti dio šireg aranžmana koji nikad nije sklopljen, a o kojem se tih dana potkraj veljače intenzivno razgovaralo.

- Naravno da Todorić nije tražio da kineski investitor bez ikakvog osigurača "pusti" 70 milijuna eura. U to valjda nitko ozbiljan ne može povjerovati. Radi se o tome da je Agrokor tada imao 70 milijuna eura pristiglih obveza koje je trebao podmiriti. Todorić je očito procijenio da mu se aranžman  s kineskim investitorima činio pretjerano složen. Njemu je tada trebalo brzo rješenje, a to Kinezima nije bilo prihvatljivo, kaže Rendulić za SEEbiz.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Komentara 2

LO
lolololi
10:58 13.04.2019.

mario rendulic je tajno snimao Todorica na tom sastanku sa kinezom i Piroskom Canjugom i svima pokazivao.Inace poznati zagrebacki lopov i lazov.Prevarant.Naravno i ismijavao Todorica kako ne zna beknut engleski i da nema pojma o nicemu.

GA
Gastarbeiter2
12:43 02.08.2017.

Po broju komentara se vidi duhovno stanje nacije, Thompson prosječno 300 komentara a Agrokor koji će na kraju slomiti lijepu našu NULA komentara. Pametnom dosta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije